ASP.NET2005
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

سری مقالات mohammad_moradi

4 مشترك

صفحه 2 از 3 الصفحة السابقة  1, 2, 3  الصفحة التالية

اذهب الى الأسفل

سری مقالات mohammad_moradi - صفحة 2 Empty رد: سری مقالات mohammad_moradi

پست  bigdeli الثلاثاء نوفمبر 17, 2009 1:06 pm

از مقالات خوبتون ممنون واقعا اطلاعات مفیدی رو در اختیارمون قرار دادید.

bigdeli
کاربر متوسط
کاربر متوسط

تعداد پستها : 41
تاريخ التسجيل : 2009-10-26

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

سری مقالات mohammad_moradi - صفحة 2 Empty علت تاخیر شما در آپدیت از VB به VB.net

پست  mohammad moradi الثلاثاء نوفمبر 17, 2009 1:07 pm

آیا برنامه نویس VB یا VC++ یا ASP هستید ؟ پس چرا بسوی دات نت نمیرین ؟ احتمالا یکی ازدلایل زیر هست که شما رو از رفتن بسوی تکنولوژیِ جدید بازداشته :
• ترس از یاد گیری یک زبان کاملا متفاوت
• مشکلات انطباق برنامه های نوشته شده در VB6 با VB.net
• نداشتن تجربه در زبان جدید
• نبود ابزار های مورد نیاز بصورت قبل در زبان جدید
• نداشتن وقت مطالعه و یادگیری Syntax جدید
• ....
دراین مقاله ما با معرفی دات نت و ویژگی ها و قدرت آن و شباهت های بسیاری که در سینتکس و منطق آن با Visual Studio وجود دارد شما را به یادگیری زبان جدید دعوت میکنیم .
اول از همه اینکه شعار تکنولوژی دات نت اینه :keep it simple یعنی سادگی را حفظ کن . تمام وجود دات نت بر اساس سادگی کار برنامه نویس طراحی شده تا مبادا برنامه نویسای محترم احساس ملال کنند ! و از گردونه برنامه نویسای مایکروسافتی بیرون بروند و به جمع برنامه نویسای زبان های رقیب مایکروسافت بپیوندند .
• از اسم دات نت نترسید . کماکان همه چیز مثل ویژوال استودیو است .فرم های پروژه و افزودن فرم و ماژول، کنترل های تولبار ، طرز اجرای interpret ، ایجاد کلاس و ...
• عملگر ها هنوز هم در VB.net به همان صورت+ - * / And , OR , Xor , \ هستند و روش استفاده هم مانند قبل . البته عملگر های جدیدی هم اضافه شده که از آنها لذت خواهید برد .
• روش تعریف نوع داده ها و اشیاء و آرایه ها بصورت قبل است مانند :
Dim x as integer
Dim cnn as new connection
Dim mycube ( , ,) as integer
Dim cal as new collection
• در بخش شیی گرایی و وراثت، دات نت خیلی پیشرفت کرده است . در VB6 چیز زیادی برای وراثت وجود نداشت و اصولا نیمه شیی گرا بود . اما این موضوع در دات نت بصورت کامل پشتیبانی میشود . مثلا وقتی برنامه شما 20 فرم تقریبا یکسان داره که در هر کدام فقط یک دکمه آن با بقیه متفاوته لازم نیست شما 20 فرم بسازید . بلکه یکی میسازین و بقیه رو از روی اون شبیه سازی میکنید و کمی تغییر میدین . این موضوع وقت شما را خیلی حفظ میکنه ( اسم شیی گرایی خیلی بزرگه . اما آنقدر ساده است که خودتان هم تعجب خواهید کرد .اگه ازش میترسین اصلا ازش استفاده نکنین ، غیر از راحت تر شدن برنامه نویسی چیزی رو از دست نمیدین ).
• در دات نت رویدادها مانند گذشته است و تقریبا فرقی نکرده در ظاهر . پس اینم چیزی برای ترسیدن نداره !
• در طراحی رابط کاربر نیز غیر از راحتی چیزی به آن افزوده نشده که برای شما ناشناخته باشه . مثلا یادتان هست که برای مرتب کردن tabindex در VB6 چه مشکلاتی بود ؟ در دات نت یک ابزار مخصوص این کار طراحی شده که کارتان را خیلی را حت میکنید. چند ابزار روی فرم بچینید و سپس به منوی view بروید و TabOrder را بزنید . حالا بترتیب روی کنترل ها کلیک کنید تا Tabindexآنها بر اساس کلیک شما مرتب شود. از این راحت تر ؟ نکنه میخواهید دیگه یه کلیک هم نکنین !
• در زمینه Error Handling کار ساده تر شده و بجای اینکه از on error goto استفاده کنید از یک سینتکس ساده تر بصورت زیر استفاده میکنید . همانطور که میبینید کد اصلی در قسمت زیر try و کد هنگام ایجاد ایراد در زیر catch نوشته میشود ، بهمین سادگی .
Try
Your main code
Catch ex as system.exception
Code for error time
End try
• در زمینهADO کار چندان تفاوتی نکرده است جز راحت تر شدن . طرز تعریف کانکشن و دیتا ست و ... تقریبا یکسان است :
Dim cmd1 As NEW oledb.oledbConnection
Cmd1.connectionstring= "provider=Microsoft.jet.oledb.4.0; datasource=c:\mydatabase.mdb"
خوب . پس برای ورود به دنیای دات نت شما مثل کسی هستید که تافل داره و میخواد وارد لندن بشه . ممکنه کمی لهجه انگیلسی غلیظ نداشته باشید ، اما میتونید براحتی با همه صحبت کنید . پس وارد این دنیای جدید بشید و بقول برنامه نویسا بگین : Hello World.
mohammad moradi
mohammad moradi
Admin
Admin

تعداد پستها : 220
تاريخ التسجيل : 2009-10-31

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

سری مقالات mohammad_moradi - صفحة 2 Empty سایت خود را مطابق تکنولوژی جستجوگر ها طراحی کنید

پست  mohammad moradi الثلاثاء نوفمبر 17, 2009 1:18 pm

بسياري از وب سايت ها هستند كه نميتوانند ترافيك كافي را براي سايت خود بدست آورند ، يكي از اين علت ها يك نكته ساده است : ” وب سايت براي موتور هاي جستجوگر بهينه نشده “ . در اين مقاله اعمالي كه براي بهينه سازي وب سايت در برخورد با موتور هاي جستجو بايد صورت گيرد شرح داده ميشود :

1. صفحات را مطابق ميل جستجوگر ها طراحي كنيد :
براي يك موتور جستجو گرافيك سايت شما يا فلش ها و كد هاي جاوا اسكريپت جذابي كه ساخته ايد اهميتي ندارد . بلكه چيزي كه يك موتور جستجو نياز دارد روان بودن كد نوشته شده در صفحات است . منظور من نوشتن كامنت در بين تگ ها يا رعايت كردن فاصله ها نيست بلكه استفاده از تگ هايي است كه جستجوگر ها از آنها استفاده ميكنند . تگ هاي مهم در يك صفحه وب عبارتند از : تگ title و description و Keywordsو Alt . ( اين روزها بعضي از موتور هاي جستجو فقط از تگ Keywords براي ارائه نتايج استفاده ميكنند ).
چند نكته :
• اگر از جدول ها براي ساخت صفحات سايتتان بهره گرفته ايد ، سعي كنيد از كد هاي ساده استفاده كنيد نه از تگ هاي تو در توي پيچيده .
• استفاده از فريم ها باعث سر گيجه موتور هاي جستجو ميشود كه به ضرر شماست . در ضمن استفاده از فريم ها ديگر در طراحي سايت ها متداول نيست .
• اگر از كد هاي جاوا اسكريپت استفاده كرده ايد براي فراخواني فايل هاي جاوا اسكريپت خارجي از كد هاي كوتاه استفاده كنيد .
• استفاده از تگ Alt در تگ تصاوير موتور هاي جستجو را در يافتن موضوع تصاوير كمك ميكند . حتما از اين تگ براي عكس ها استفاده كنيد .
• متن اصلي را قبل از عكس ها در صفحاتتان قرار دهيد و يا حداقل عكس ها را در ميان متن قرار دهيد .

2. كلمات كليدي Keywords :
استفاده از اين تگ بسيار اهميت داره و نوع كلمات استفاده شده در اون هم مهمه . سايت wordtracker كلمات كليدي خوبي را براي هر نوع سايتي پيشنهاد ميدهد كه ميتوانيد از آن بهره بگيريد . تعداد كلماتي كه ميتوان در اين تگ استفاده كرد محدوديت خاصي ندارد ، اما براي حصول نتيجه بهتر از 10 الي 15 كلمه برتر استفاده كنيد .

3. محتواي سايت :
بسياري از موتور هاي جستجو از متن اصلي صفحات براي يافتن كلمات كليدي استفاده شده در تگ keywords استفاده ميكنند . پس استفاده درست از كلمات كليدي و مطابقت آن كلمات با متن شما بسيار اهميت دارد. كلمات اصلي متن را در تگ heading و يا bold بگذاريد و يا آن را لينك كنيد تا جستجوگر ها به آن لغات اهيت ويژه اي دهند .

4. عنوان سايت :
تگ title يكي از مهم ترين بخش ها از ديد جستجوگر هاست . عنوان صفحات نيز بايد مانند كلمات كليدي درست و مطابق متن انتخاب شود . چون گاهي موتور هاي جستجوگر به عناوين صفحات بيش از كلمات كليدي اهميت ميدهند . تعداد كلماتي كه در عنوان صفحات استفاده ميكنيد نيز براي اينكه از حد استاندارد جستجوگر ها خارج نباشد بايد حداكثر 9 كلمه باشد .

5. تگ توضيحات :
موتور هاي جستجو هنگام نشان دادن نتايج جستجوي خود ، اطلاعات تگ متاي توضيحات هر صفحه را براي نمايش توضيحات آن سايت نمايش ميدهند .بنابراين نوشتن توضيحات جذاب و درست بيننده را به سوي سايت شما جذب ميكند . استاندارد تعداد كلمات اين تگ 20 الي 25 كلمه ميباشد .

6. گرافيك :
استفاده از عكس اگر چه زيبايي خاصي به سايت شما ميدهد اما حتي با تگ ALT نيز يك عكس به اندازه چند كلمه قدرت ندارد . چون موتور هاي جستجو فقط كلمات را ميشناسند و عكس ها را هم با تگ Alt آنها شناسايي ميكنند . بنا براين استفاده از عكس به جاي لينك و يا بجاي متن از خوانايي سايت شما براي چشم هاي يك موتور جستجوگر مي كاهد .

7. نقشه سايت :
نقشه سايت كمك بسياري به جستكوگر ها ميكند تا تمام صفحات سايت شما را شناسايي كنند . ابزار هاي زيادي بر روي وب هست كه نقشه سايت شما را در چند كليك ميسازد .

8. لينك هاي هدايتگر :
لينك هايي كه به ديگر صفحات سايت ميدهيد بايد ساده باشد . استفاده از منوهاي pop up‌ و فلش و مانند آن از خوانايي لينك هاي شما مي كاهد .اگر مجبور به استفاده از لينك هاي پيچيده در طراحي سايت هستيد ميتوانيد از لينك هاي ساده در انتهاي صفحات استفاده كنيد تا موتور هاي جستجوگر نيز بتوانند لينك هاي شما را شناسايي كنند .

رعايت اصول فوق باعث ميشود تا سايت شما در نتيجه جستجوي جستجوگر هاي معروف رتبه بالاتري را بدست آورد .
mohammad moradi
mohammad moradi
Admin
Admin

تعداد پستها : 220
تاريخ التسجيل : 2009-10-31

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

سری مقالات mohammad_moradi - صفحة 2 Empty معرفي پايگاه داده SQL Server 2000

پست  mohammad moradi الثلاثاء نوفمبر 17, 2009 1:29 pm

SQL Server یک پایگاه داده ارائه شده توسط شركت مايكروسافت است
بدون اقراق ميتوان گفت اين محصول پر كاربرد ترين Package پايگاه داده محسوب ميشود. البته مايكروسافت ادعا كرده است كه بيش از 60 % بازار Database جهان را به خود اختصاص داده و اين روز به روز در حال افزايش است. شركت IBM در اواخر دهه 70 زبان SEQUEL كه براي Query ها (پرس و جو ها ) استفاده ميشد را ابداع كرد. با تغيير زمان اين زبان نيز تغييراتي كرد و تا آنجا كه فقط براي Query ها استفاده نميشد و از آن ميتوانستيم براي مدیریت بامگها و امنیت در Database نيز استفاده كنيم و بعد از مدتها اين زبان به SQL تغيير نام داد.
امروزه ورژنهاي متعددي از اين نرم افزار استفاده ميشود كه نرم افزار Microsoft SQL Server 2000 از Transact SQL كه به آن TSQL هم ميگويند استفاده ميكند.
SQLserver هم اكنون داراي 2 نسخه است : يكي SQL Server 2000 Personal Edition كه بر روي Client نصب ميشود (Windows 98 – Windows ME – Windows 2000 Proffessional – Windows XP Home Edition – Windows XP Proffessional Edition) . البته اگر بر روي Windows 98 و Windows ME نصب كنيم ، بسياري از قابليتهاي اين Package از بين ميرود. بهترين حالت نصب اين نسخه بر روي سيستم عاملهاي Windows 2000 Proffessional و Windows XP Proffessional است. يك نسخه ديگر اين نرم افزار : SQL Server 2000 Enterprise Edition است كه مختص Server ها است يعني فقط بر روي تمامي نگارش هاي Window 2K Server و Windows Server 2003 نصب ميشود.
mohammad moradi
mohammad moradi
Admin
Admin

تعداد پستها : 220
تاريخ التسجيل : 2009-10-31

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

سری مقالات mohammad_moradi - صفحة 2 Empty هفت اشکال بزرگ در طراحی قالب وبلاگ‌

پست  mohammad moradi الثلاثاء نوفمبر 17, 2009 1:31 pm

موارد زیر اشکالاتی است که در اغلب وبلاگ‌های فارسی دیده می‌شوند. رفع این اشکالات صرفا به عنوان پیشنهاد از سوی نگارنده مطرح می‌شود، اگر دوست دارید مخاطبان در هنگام بازدید از وبلاگ شما اذیت نشوند و بعد از رفتن پشت سرشان را گاهی نگاه کنند! می‌توانید به آنها توجه کنید.

۱- استفاده از موسیقی (چند تا وبلاگ رو که با هم موسیقی دارن باز کنید تا ببینید چه بلایی سرتون میاد)
۲- بکار بردن پیغامهای VBScript و Java Script (ببخشیدا . اما دیگه خز شده ! )
۳- استفاده از جملات متحرک (Marquee) این مورد اگه برای لینکدونی باشه اشکال نداره.
۴- استفاده زیاد از تصویر ( باعث کاهش سرعت لود وبلاگ میشود)
۵- تنظیم نبودن تعداد پستهای وبلاگ ( بیش از 10 تا خوب نیس . چون هم قدیمی هستن . هم سرعت لود وبلاگ رو کم میکنن)
۶- در دسترس نبودن آرشیو (باعث میشه مشتری خایی که علاقه مند هستن به وبلاگتون را از دست بدین)
۷- نبودن آدرس ایمیل نویسنده وبلاگ جهت تماس یا دعوت به همکاری
mohammad moradi
mohammad moradi
Admin
Admin

تعداد پستها : 220
تاريخ التسجيل : 2009-10-31

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

سری مقالات mohammad_moradi - صفحة 2 Empty نرم افزار های رایگان بجای محصولات ادوبی

پست  mohammad moradi الثلاثاء نوفمبر 17, 2009 1:33 pm

این روزها شرکت ادوبی چنان در محیط وب رسوخ کرده که زندگی طراحان وب بدون محصولاتش دقیقه ای پیش نمیره . استفاده از فتوشاپ برای گرافیک ، دریم ویور برای طراحی صفحات وب و حتی پیاده سازی کد های PHP و ASP.NET . و از همه مهم تر محصولات عمومی این شرکت مانند ادوبی ریدر و فلش پلییر ما رو خیلی درگیر خرید و استفاده از محصولات این شرکت کرده

ممکنه استفاده از نرم افزار هزار دلاری فتوشاپ و دریم ویور در ایران خیلی ساده و با پرداخت هزار تومان ممکن باشه . اما خیلی از دوستان که در خارج از ایران هستند برای کارهای روزمره خود همواره دنبال جایگزین قدرتمندی برای فتوشاپ و یا دریم ویور میگردند

در این مقاله 4 نرم افزار رایگان رو برای جایگزین کردن با نرم افزار های ادوبی معرفی میکنیم

1 - The Gimp بجای فتوشاپ
نرم افزاری قوی برای کارهای گرافیکی شما .این برنامه قابلیت استفاده از فیلتر ها و کتابخانه های طراحی شده برای فتوشاپ را نیز داراست. ابزار های مورد نیاز یک گرافیست مانند گرادیانت ، قلمو با سرقلم های مختلف ، clone و اینگونه ابزار ها در این برنامه نیز هست. همچنین امکان ایجاد و ذخیره کردن فلمو های گوناگون نیز در این برنامه وجود دارد. همچنین تاکنون صدها پلاگین برای این برنامه نوشه شده که امکان ایجاد فیلترهایی مانند بلور و غیره را روی تصاویر فراهم میکند.

2 - NVU بجای دریم ویور
ان ویو یک ادیتور اچتمل ویزیویگ اوپن سورس است که قابلیت ایجاد و ویرایش صفحات html را داراست و تا کنون نسخه های آن برای اجرا روی لینوکس ، ویندوز ، مکینتاش ارائه شده است .ان ویو بر اساس موتور گکو - موتور خروجی صفحات وب موزیلا - طراحی شده است و کد استاندارد و قابل اطمینانی را برای شما تولید میکنه.

3 - Avidemux بجای پریمیر
اویدموکس بعنوان یکی از بهترین برنامه های ویرایش فیلم شناخته شده است. این محصول روی linux , BSD , Windows , mac os x و تحت لیسانس GNU GPL ارائه شده است. آویدموکس امکان بازکردن فرمت های مختلف تصویری از AVI تا DVD و حتی 3GP و FLV را داراست . در صورتی که برنامه هنگام کار کرش کند ، امکان ذخیره فایل تا مراحل انجام شده را به شما میدهد و بعد دوباره فایل را باز میکند.

4 - Foxit بجای ادوبی ریدر
فاکسیت یک برنامه برای خواندن فایل های pdf است. حجم 2 مگابایتی ، سرعت اجرای باز شدن برنامه ، نیاز نداشتن به نصب و سرعت این برنامه دلایلی است که باعث میشه من از این برنامه بجای ادوبی ریدر استفاده کنم.
mohammad moradi
mohammad moradi
Admin
Admin

تعداد پستها : 220
تاريخ التسجيل : 2009-10-31

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

سری مقالات mohammad_moradi - صفحة 2 Empty نرم افزار Macromedia Director

پست  mohammad moradi الثلاثاء نوفمبر 17, 2009 1:36 pm

Macromedia - Director MX 2004
ماکرومدیا دایرکتور که هم اکنون بخشیش از خانواده ادوبی است ، جزو قدیمی ترین نرم افزارهای ساخت برنامه های چند رسانه ای هست که تا حد زیادی به برنامه Flash شباهت داره. . Flash بیشتر برای ساخت نرم افزارهای تحت وب تخصصی شده و Director هم برای برنامه های چند رسانه ای که روی CD ارائه میشه . البته با دایرکتور هم میشه برنامه های تحت وب ایجاد کرد و برعکس .
در دایرکتور برای ایجاد قسمتهای Inter Active از زبانی به نام Lingo استفاده میشه ولی در Flash از زبانAction Script استفاده میشه . یکی از خصوصیات قابل توجه در دایرکتور این هست که ما میتونیم فایلهایی مثل تصویر, صدا و چیزهایی از این قبیل رو که برای ایجاد برنامه لازم هست رو به صورت یک فایل خارجی (External) استفاده کنیم و بدون وارد کردن اونها در داخل پروژه, برنامه رو بسازیم . دایرکتور دارای امکانات خیلی جالب و آماده ای برای ایجاد افکتهای تصویری و سه بعدی داره که معمولا اونها رو با زبان Lingo ایجاد میکنه . ما میتونیم توسط دایرکتور یک برنامه چت تحت وب , خیلی راحت تر از اون چیزی که فکرش رو بکنید بسازیم که برای این کار احتیاج به نصب Macromedia Shockwave MultiuserServer برروی سروری که میزبان وب ما هست داریم که به این صورت قابلیت استفاده هزاران نفر هم زمان از این چت ایجاد میشه .
همونطوری که برای دیدن صفحات Flash تحت وب احتیاج به Plugin مخصوص Flash Player هست برای دیدن صفحات و برنامه های دایرکتور تحت وب هم احتیاج به Plugin مخصوص به نام Shockwave Player هست که باید برای مرورگر وب نصب کنیم .
یکی از خصوصیات جدید برنامه دایرکتور در نسخه MX2004 اون توانایی استفاده از Syntax های زبان Java Script هست .
در حال حاضر بیشتر از دایرکتور برای ساخت انیمیشنها و برنامه های تحت وب, بازیها, CD های آموزشی , CD های مرجع,CD های تبلیغاتی و حتی CD هایی که این اواخر به صورت کارت ویزیت و در ابعاد کوچک هست استفاده میشه .
با مراجعه به این سایت میتونید کارهای بیشتری از دایرکتور رو ببینید .
من به دوستانی که با برنامه Flash کار میکنند توصیه میکنم که برای ساخت CD های مالتی مدیا حتما از برنامه دایرکتور استفاده کنند چون این برنامه دارای امکانات خاصی برای ایجاد نرم افزارهای Desktop مخصوصا در حجمهای بالا داره که نرم افزار Flash در این زمینه ها ضعیف تر هست . اگر دقت کنیم سایتهای ایرانی که در باره Flash صحبت میکنن یا آموزش میدن خیلی زیاد هست و لی در باره دایرکتور اینطور نیست و هنوز زمینه کاری برای این نرم افزار زیاد هست چون متخصصین کمتری برای دایرکتور وجود داره !
mohammad moradi
mohammad moradi
Admin
Admin

تعداد پستها : 220
تاريخ التسجيل : 2009-10-31

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

سری مقالات mohammad_moradi - صفحة 2 Empty مهندسی نرم افزار و طراحی سرویس های تحت وب

پست  mohammad moradi الأربعاء نوفمبر 18, 2009 10:49 pm

مهندسی نرم افزار
دانشجویان رشته مهندسی نرم افزار در طول دوران تحصیل، بیشتر علومی را از کامپیوتر یاد میگیرند که پایهء علم مهندسی نرم افزار به شما می رود و دروسی مانند طراحی الگوریتم ، نظریه زبانها ، کامپایلر و ... قرار است دید روشنی از کارکرد سیستم های نرم افزاری به دانشجو بدهد و این دروس استفاده چندانی در محیط های کاری ندارند و فقط دانشجو را برای پذیرش مفاهیم جدید در زمینه برنامه نویسی و الگوریتم آماده میکنند.

در کنار دروس ذکر شده، تعداد معدودی دروس تخصصی مانند برنامه نویسی پیشرفته ، هوش مصنوعی ، طراحی بانک اطلاعاتی ، مهندسی اینترنت و ... نیز ارائه میشوند که از بالاترین درجهء اهمیت برخوردارند. زیرا دانشجو پس از فارغ التحصیل شدن از این دروس در محیط کاری خود باید استفاده کند. بنابراین بهتر است این دروس را با دقت بیاموزید. زیرا در آینده نزدیک باید برای کسب درآمد از آنها استفاده کنید، زیرا کارفرما برای نمره شما به شما حقوق نمی دهد. بلکه برای کاری که توانایی انجامش را دارید حقوق می گیرید.

طراحی و برنامه نویسی تحت وب:
بسیاری از دانشجویان نرم افزار در حین تحصیل به یکی از رشته های زیرمجموعه نرم افزار علاقه مند میشوند و در آن رشته شروع به فعالیت میکنند. رشته هایی مانند هوش مصنوعی ، برنامه نویسی ، روباتیک ، طراحی وب و غیره.
این روزها بخصوص در ایران با توجه به نبود قانون کپی رایت، برنامه نویسی و تولید نرم افزار چندان طرفداری ندارد و این موضوع باعث گرایش دانشجویان به برنامه نویسی تحت وب شده است که بیشترین بازار کار را برای دانشجویان رشته نرم افزار فراهم میکند. اما این رشته جزئیات بسیاری را می طلبد که ممکن است در دانشگاه بعنوان یک درس مطرح نشوند و به دلیل گشترش بسیار سریع اینترنت و ظهور تکنولوژی های جدید ، دانشجو پس از فارغ التحصیلی با مفاهیمی از وب روبرو میشود که هرگز در دانشگاه با آنها برخورد نکرده است.

اگر شما هم برنامه نویسی تحت وب را بعنوان شغل خود انتخاب کرده اید نیازمند یادگیری تکنولوژی های بسیاری هستید که در هنگام ایجاد یک پروژه تحت وب با آن برخورد خواهید کرد و باید از آن تکنولوژی حداقل به میزانی که بتوانید به کارش ببندید، مطلع باشید. در این مقاله تعدادی از این تکنولوژی ها را معرفی خواهم کرد.

تکنولوژی های لازم برای شروع برنامه نویسی تحت وب:
--- زبان HTML : این زبان برای چیدن اشیائی که روی صفحه وب مشاهده میکنید استفاده میشود. محل قرارگیری عکس هاف متون ، جداول ، لینک ها و هر چیزی که در یک صفحه وب مشاهده میکند با این کدها در کنار هم قرار می گیرند. و مرورگر با دریافت کدهای اچ تی ام ال آنها را تفسیر میکند و شکل کلی یک صفحه وب را به شما نشان می دهد. یک طراح و حتی برنامه نویس وب باید به زبان html آشنا باشد تا بتواند سرویس بهینه ای را طراحی کند. پس از اینکه این زبان را آموختید میتوانید از نرم افزارهایی مانند ExpressionWeb و DreamWeaver که کار ساختن کدهای HTML را انجام میدهند استفاده کنید و کار خود را به دوش آنها بیندازید. اما شما باید طرز استفاده از آنها را بدانید. اینکار مانند این است که ابتدا ضرب را بیاموزید و بعد از ماشین حساب استفاده کنید.
--- یک زبان برنامه نویسی تحت وب: پیشنهاد ما بخصوص در ایران ASP.net و با استفاده از زبان پایهء C# است. گرچه دانستن زبانی مانند PHP هم میتواند موقعیت های شغلی خوبی را برای شما ایجاد کند.
--- طراحی بانک اطلاعاتی رابطه ای: اولین چیزی که یک سایت بزرگ نیاز دارد یک بانک اطلاعاتی قدرتمند و بهینه شده است. شما باید اصول طراحی بانک های اطلاعاتی ، نرمال سازی در طراحی بانک های اطلاعاتی ، و سپس پیاده سازی را توسط یک بانک قدرتمند مانند SQL Server و یا MySQL بدانید تا بتوانید اولین قدم را در برنامه نویسی تحت وب بردارید.
--- آشنایی با وب : شما نمی توانید ساختمانی مناسب بسازید، مگر اینکه قبلا ساختمان های متفاوتی را دیده باشید. ضعف بزرگی که بسیاری از مهندسین نرم افزار دارند، آشنا نبودن آنان با محیط اینترنت و دنیای مجازی است. برای حل این مشکلتان پیشنهاد میکنم یک وبلاگ درست کنید و مدتی وبلاگ نویس شوید و وبلاگ خوان . خواندن وبلاگ های متفاوت و آشنایی با سرویس های اینترنتی شما را با محیطی که قرار است در آن مشغول به ساخت و ساز شوید آشنا میکند.
شما بعنوان یک مهندس نرم افزار باید با سایت های اینترنتی زیادی آشنا باشید. هر سایت یک دیدگاه جدید در طراحی وب به شما میدهد. پیشنهاد میکنم برای شروع با سایتهایی مانند جیمیل، فلیکر، پرشین بلاگ، فرندفید ، یاهو360 ، پیکاسا ، یوتیوب، لست.اف.ام آشنا شوید. هرکدام از این سایتها یکی از برجهای افراشته شده در دنیای مجازی وب است. کم کم در وبلاگهایی که میخوانید با سایت های جدید آشنا خواهید شد. هنگام گشت و گذار در این سایت ها به معماری بکار رفته در طراحی آنها دقت کنید.
--- آشنایی با شبکه : مفاهیمی در برنامه نویسی تحت وب هست که ممکن است در برنامه نویسی تحت ویندوز هرگز با آن مواجه نشوید. مفاهیمی مانند IP ، Server Configuration ، Browser Compatibility و صدها واژه و مفهوم دیگر که جزئی جدانشدنی از وب هستند. سعی کنید با مفاهیم شبکه ها ، پروتکل های وب مانند FTP و HTTP و تاریخچه ای از وب آشنا باشید. این اطلاعات نه تنها مفید بلکه برای برنامه نویسی تحت وب ضروری است.
نکاتی که در بالا ذکر شد برای شروع برنامه نویسی تحت وب است و برای اینکه بتوانید سایتهای بهینه و مفیدی طراحی کنید نیازمند تکنولوژی های روز دنیای وب هستید که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره میکنم.
• CSS: سی اس اس امکان تغییر گرافیکی صفحات وب را بسیار ساده میکند و دانستن آن کمک بسیاری به شما در طراحی سایت هایی میکند که امکان تغییر صفحات سایت را مانند تغییر قالب وبلاگ فراهم میکنند.
• جاوا اسکریپت : این زبان اسکریپتی کاربرد بسیار زیادی در طراحی وب دارد و بسیاری از رویدادهای صفحات وب با استفاده از جاوا اسکریپت کنترل میشوند. نیازی نیست کل دستورات و نکات موجود در این زبان دا یاد بگیرید. اما باید دستورات ابتدایی و نوع بکاربردن آنها را بیاموزید تا بعدها بتوانید از سورسهای آمادهء جاوا اسکریپتی در پروژه هایتان استفاده کنید.
• آجاکس : احتمالا یک اکانت جیمیل دارید. آیا سرعت حذف نامه ها را در این سرویس با سایت های دیگه مقایسه کرده اید؟ گاهی کمتر از نیم ثانیه. جیمیل یکی از سایت هایی است که خیلی زود و درست از تکنولوژی آجاکس استفاده کرد ، امروزه بسیاری از سایت ها از این روش برای بالابردن سرعت لود صفحات سایت خود استفاده میکنند و حتی سایت های ایرانی نیز از اجاکس برای طراحی بهره می برند.
• XML: فایل های XML برای ذخیره و بازیابی اطلاعات حجیم در سرویس های تحت وب استفاده بسیاری دارند. همچنین گاهی شما مجبورید بخشی از اطلاعات موجود در بانک اطلاعاتی را در فایل XML ذخیره کنید تا باری که روی دوش بانک اطلاعاتی است کاهش یابد. XML در این زمینه بهترین انتخاب است.
• Regular Expressions: یا عبارات منظم برای خواندن و بازیابی اطلاعات از میان فایل های متنی مانند XML و یا صفحات وب سایتها قدرت بسیاری را در دستان شما قرار می دهند. ممکن است در طراحی سایت مورد نظر خود نیازمند استخراج اطلاعات از روی یک سایت دیگر باشید. اگر سایت مورد نظر فید نداشته باشد، میتوانید با استفاده از R.E ها اینکار را انجام دهید.
• Security : وقتی شما یک سایت را طراحی میکند و روی اینترنت قرار میدهید مانن این است که یک ساختمان را که با چوب کبریت ساخته اید در مقابل باد قرار دهید. همیشه هکر ها و رقبایی هستند که با نیت های گوناگون دنبال ضربه زدن به سایت شما هستند . بنابراین بخش مهمی از آموزش های خود را به آموزش امن کردن سایت های اینترنتی و برنامه ای که نوشته اید اختصاص دهید.
• Stored Prcedure Programming : برای اتصال به بانک اطلاعاتی از طریق برنامه ای که نوشته اید چندین راه وجود دارد. شما میتوانید فرمان های SQL را در داخل صفحات وبی که ایجاد کرده اید بنویسید. اما این راه نه تنها امن نیست، بلکه سرعت و قابلیت های برنامه شما را کاهش میدهد. برای نوشتن دستورات SQL باید از بخش پروسیجر های SQL استفاده کنید. با اینکار، برنامه شما بسیار استاندارد تر نوشته شده و از امنیت بالاتری نسبت به حالت قبلی برخوردار میشود.
آنچه در این مقاله معرفی شد مهم ترین تکنولوژی هایی هستند که شما را در طراحی سیستم های تحت وب یاری میکنند و پشتوانه شما برای انتخاب شغل آینده تان بعنوان یک برنامه نویس وب است. در راهی که انتخاب کرده اید با روش هایی برای کوتاه کردن پروسه های برنامه نویسی نیز آشنا میشوید مانند استفاده از سورس کدهای آماده ، کامپوننت ها و ...
همچنین سعی کنید از سایت های برنامه نویسی و طراحی در اینترنت بیشترین بهره را ببرید. بسیاری از تکنولوژی هایی که امروزه بصورت متداول در آمده است روزی بعنوان یک ایده در یک وبلاگ مطرح شده است.
mohammad moradi
mohammad moradi
Admin
Admin

تعداد پستها : 220
تاريخ التسجيل : 2009-10-31

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

سری مقالات mohammad_moradi - صفحة 2 Empty مقایسه مرورگر های وب با یکدیگر

پست  mohammad moradi الأربعاء نوفمبر 18, 2009 10:50 pm

در این مقاله مبنای ما برای مقایسه مرورگر ها با هم، توصیه های W3C میباشد .
OPERA : بالاترین سرعت لود در بین مرورگرهای وب امروزی را بخود اختصاص داده و قابلیت های خوبی برای تعیین نوع لود صفحات دارد. مثلا میتوانید تعیین کنید که عکس های صفحه لود شود یا خیر که این مورد سرعت شما را افزایش می بخشد. اما کمی دنباله روی IE شده است - ما از این برنامه کیفیت میخواهیم ، نه یک نسخه دیگر از IE را . در مورد پیروی از استاندارد های W3C نیز خوب عمل کرده است .
MOZILLA : یک مرورگر کدباز که امروزه پشتیبانی گوگل را با خود دارد و چندین مرورگر بر اساس آن ساخته شده . این مرورگر گاهی متن ها را روی لبه های جداول میاورد که باعث کم شدن کیفیت تصاویر میشود . سرعت باز شدن برنامه نسبتا سریع است .
FireFox : قبلا بنام fireBird بود – این مرورگر از خانواده مرورگر موزیلا میباشد . فقط گاهی لینک های Anchor را اشتباه پیدا میکند . سرعت لود مناسبی دارد و از پدر خود یعنی موزیلا معروف تر شده است .
Internet Explorer : این برنامه که همراه ویندوز اجبارا نصب میشه، کلی مشکل و باگ داره و مایکروسافت هم این مشکلات رو خیلی دیر به دیر برطرف میکنه .IE بدون table میمیره ! و تا حرفی از استاندارد های W3C به میدون میاد میخواد فرار کنه !
Touchnet : مرورگری برپایه IE - با قابلیت چند صفحه وب در یک پنجره – همچنین یک برنامه ضد فیلتر دارد که لیست پورت های پروکسی را خودش از اینترنت آپدیت میکند ( این بخش برنامه در ایران بخاطر فیلترینگ خیلی کاربرد دارد)
Netscape : این برنامه که روزی رهبر مروگرهای وب بود امروزه از میان مرورگرها نامش حذف شده و شرکت نت اسکیپ در صدد اعلام مرگ این مرورگر است .
mohammad moradi
mohammad moradi
Admin
Admin

تعداد پستها : 220
تاريخ التسجيل : 2009-10-31

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

سری مقالات mohammad_moradi - صفحة 2 Empty مقایسه ای بین SQL server 2000 و ACCESS 2000

پست  mohammad moradi الأربعاء نوفمبر 18, 2009 10:51 pm

در گروه های خبری و فروم ها خیلی ها ازم پرسیدند که بالاخره پایگاه داده های Sql بهتره یا بانک اطلاعاتی اکسس. در این مقاله سعی دارم تا مقایسه ای بین این دو دیتابیس مایکروسافت انجام بدم تا شما راحت تر بتونید دیتابیس لازم برای نوشتن برنامه وب سایت خود انتخاب کنید .در این مقایسه نیاز های نرم افزار ها ، قیمت ، قابلیت های هر بانک و محدودیت های هر محصول بررسی میشود .
محیط اجرا :
SQL 2000 فقط روی محیط های ویندوزی قابل اجراست مانند ویندوز 9x و NT و 2000 و CE .
ACCESS روی سیستم های زیر قابل نصب است : ویندوز 95 و 98 و 98SE و me و NT4 با سرویس پک 6 و ویندوز 2000 و XP و ویندوزهایی بعد آن .

نیازهای سخت افزاری :
برای نصب SQL 2000 شما باید سی پی یو اینتل و یا مدل سازگار با آن داشته باشید بعلاوه مشخصات زیر
Hardware Requirements
Processor Pentium 166 MHz or higher
Memory 32 MB RAM (minimum for Desktop Engine),
64 MB RAM (minimum for all other editions),
128 MB RAM or more recommended
Hard disk space 270 MB (full installation),
250 MB (typical),
95 MB (minimum),
Desktop Engine: 44 MB
Analysis Services: 50 MB minimum and 130 MB typical
English Query: 80 MB

برای نصب اکسس 2000 شما دو انتخاب دارید. نصب نسخه pro یا نصب نسخه developer . برای نصب اکسس شما نیاز به سخت افزار های زیر دارید .
Hardware Requirements
Processor Pentium 75 MHz or higher
Memory 8 MB of RAM required for Access 2000,
plus 4 MB of RAM for each application running simultaneously,
plus memory for the operation system:

• 16 MB of RAM for Windows 95 or Windows 98
• 32 MB of RAM for Windows Me or Windows NT
• 64 MB of RAM for Windows 2000
• 128 MB of RAM for Windows XP
Hard disk space Access 2000 requires over 30 MB of hard disk space

نیازهای نرم افزاری :
SQL server 2000 دارای شش نسخه میباشد : Enterprise, Standard, Personal, Developer, Desktop Engine and SQL Server CE و برای اجرا به نرم افزار های زیر نیاز دارد .
Operating System Enterprise Edition Standard Edition Personal Edition Developer Edition Desktop Engine SQL Server CE
Windows CE No No No No No Yes
Windows 9x No No Yes No Yes No
Windows NT 4.0 Workstation with Service Pack 5 No No Yes Yes Yes No
Windows NT 4.0 Server with Service Pack 5 Yes Yes Yes Yes Yes No
Windows NT 4.0 Server Enterprise Edition with Service Pack 5 Yes Yes Yes Yes Yes No
Windows 2000 Professional No No Yes Yes Yes No
Windows 2000 Server Yes Yes Yes Yes Yes No
Windows 2000 Advanced Server Yes Yes Yes Yes Yes No
Windows 2000 DataCenter Yes Yes Yes Yes Yes No
Windows XP Professional No No Yes Yes Yes No

در مقایسه با SQL server 2000 بانک اکسس در اصل یک ورژن بیشتر ندارد و میتواند روی سیستم های زیر نصب شود . : ویندوز 95 و 98 و 98SE و me و NT4 با سرویس پک 6 و ویندوز 2000 و XP و ویندوزهایی بعد آن .

مقایسه قیمت ها :
SQL 2000 در حال حاضر دو مجوز برای نصب روس سرور ها دارد.
• Processor license.
• Server/per-seat client access license (CAL).
در حالت پروسسور برای هر CPU نیاز به یک مجوز میباشد و تعداد دسترسی نا محدود کلاینت ها را داریم . اگر تعداد کلاینت ها نامعلوم است میتوان ازین نوع مجوز استفاده کرد . برای تعداد نفرات بالای کلاینت این مجوز ارزان تر تمام میشود .
در حالت CAL یک مجوز برای یک سرور باید اخذ کنید و به ازای هر کلاینت هم یک مجوز جداگانه . این حالت وقتی کلاینتها حدود 30 تا باشند به صرفه است .
Licensing Options SQL Server 2000 Standard Edition SQL Server 2000 Enterprise Edition
Processor $4,999 per processor $19,999 per processor
Server/Per-Seat CAL with 5 CALs - $1,489
with 10 CALs - $2,249 with 25 CALs - $11,099

بانک اکسس 2000 مانند آفیس 2000 هم اکنون در خرده فروشی ها قابل یافت نیست و نسخه های جدید این محصولات مانند نسخه XP قابل خریداری است . ( در آمریکا به خرید محصولات قدیمی مایکروسافت بجای نسخه جدید آن ، DownGrading یا کم ارزش پنداشتن گفته میشود و چندان کار جالبی نیست)
Products New User Price Upgrade Price
Microsoft Access 2002 $339 $109
Office XP Professional Edition $579 $329
Office XP Developer Edition $799 $549

مقایسه قابلیت ها :
• بانک اطلاعاتی اکسس 2000 بعنوان برنامه های دسکتاپ ارزیابی میشوند و برای کار با چندین مگابایت اطلاعات خوب کار میکنند . اما SQL بانکی برای کار با چندید گیگابایت اطلاعات است .
• بانک اکسس از سیستم معماری فایلی بهره میگیرد . اما SQL از سیستم کلاینت سرور استفاده میکند.
• بانک اکسس محدودیت های زیادی نسبت به SQL server دارد و در محیط هایی که چندین کاربر با هم میخواهند بصورت همزمان و بهینه کار کنند گاهی توان کار ندارد.
تعدادی از قابلیت های این دو بانک اطلاعاتی :
Feature Access 2000 SQL Server 2000
SMP support Not Supported Supported
Tables Relational tables Relational tables,
Temporary tables
Triggers Not Supported AFTER triggers,
INSTEAD OF triggers
Procedures Not Supported Microsoft T-SQL statements
User-defined functions Not Supported Scalar functions,
Inline table-valued functions,
Multistatement table-valued functions
Views Not Supported Supported
Transaction logging Not Supported Supported
Recovery Recovery to last backup Recovery to last backup,
recovery to the point of failure,
recovery to a specific point in time
Integration with
Windows NT security Not Supported Supported

مقایسه محدودیت ها :
تعدادی ازین محدودیت ها به قرار زیر است
Feature SQL Server 2000 Access 2000
database size 1,048,516 TB 2 GB plus linked tables size
objects in a database 2,147,483,647 32,768
user name length 128 20
password length 128 14
table name length 128 64
column name length 128 64
index name length 128 64
Number of concurrent users limited by available memory 255
columns per table 1024 255
table size limited by available storage 1 GB
number of indexes in a table 250 32
number of columns in an index 16 10
bytes per row 8060 2000
number of tables in a query 256 32
columns per SELECT statement 4096 255
nested subqueries 32 50
number of enforced relationships 253 32
SQL statement size 65,536 * Network packet size
(4 KB, by default) approximately 64,000


نتیجه گیری :
اگر شما میخواهید یک سیستم قوی هیکل ، با امنیت و کارا بسازیر باید از SQL استفاده کنید زیرا:
• اکسس از transaction های خیلی ریز پشتیبانی نمیکند .
• اکسس انتقال اطلاعات را در بانک ها و یا حالات ROLL back را تضمین نمیکند.
• SQL server با بخش امنیت ویندوز NT یکپارچه شده است . اما اکسس خیر.
• در اکسس نمیتوان هنگام بروز خطا به نقاط point بازگشت ، اما در SQL میتوان.

منابع این مقاله
http://www.mssqlcity.com/Articles/Compare/sql_server_vs_access.htm
Office 2000 System Requirements
Maximum Capacity Specifications
Microsoft Access 2000 Maximum Capacities
Microsoft SQL Server: Microsoft Access 2000 Data Engine Options
mohammad moradi
mohammad moradi
Admin
Admin

تعداد پستها : 220
تاريخ التسجيل : 2009-10-31

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

سری مقالات mohammad_moradi - صفحة 2 Empty مقایسه Coldfusion و ASP

پست  mohammad moradi الأربعاء نوفمبر 18, 2009 10:53 pm

• ASP بر مبنای ISAPI بنا شده است . ASP یک DLL است بنام ASP.DLL که معمولا در دایرکتوری های سیستمی ویندوز یافت میشود . IIS فایل های ASP را به ASP.DLL راهنمایی میکند ، در اینجا موتور ASP فایل ها را پردازش میکند و سپس نتایج را برای کلاینت میفرستد. کلدفیوژن از پسوند CFM استفاده میکند . iis ازین پسوند برای تعیین مسیر درخواست هاو راهنمایی آنها به کلدفیوژن توسط ارتباط دهنده ISAPI استفاده میکند.
• ASP از کد های اسکریپتی سرور ساید مانند VBSCRIPT استفاده میکند و همچنین کد های کلاینت ساید جاوا اسکریپت .کلدفیوژن هم از فایل هی CFML برای عملیات سرور ساید و از جاوا اسکریپت جهت اعمال کلاینت ساید استفاده میکند . اما کلدفیوژن با asp فرق دارد . چون کلدفیوژن فقط یک DLL نیست که توسط IIS لود شود بلکه کلدفیوژن یک سرویس است که روی ویندوز اجرا میشود وشما میتوانید آن را مانند هر سرویس دیگر (مثلا SQL ) بحالت START و STOP در آورید .
• پس نحوه کار ASP و Coldfusion با IIS یکسان است . نحوه برنامه نویسی در هر دو یکسان است ( استفاده همزمان سرور ساید و کلاینت ساید) و تفاوت آنها در پسوند فایل ها و زبان استفاده شده در اسکریپت نویسی آنهاست.
دات نت قدم بعدی ASP :
• ASP.NET برای کار با دات نت فریم ورک مایکروسافت طراحی شده . برخلاف ASP که یک زبان اینترپرتری (مفسری) است ،ASP.NET قبل از اجرا در همان لحظه درخواست به زبان MSIL (Microsoft Intermediate Language ) ترجمه میشود . کدهای ترجمه شده ASP.NET که معمولا کدVB.NET یا C# هستند در محیط CLR ترجمه میشود . کلدفیوژن زبان کامپایلری است که در لحظه اجرا کد هایش به بایت کد جاوا تبدیل میشوندو کد تبدیل شده در محیطی بنام Java Virtual Machine اجرا میشود.
ASP.NET از منابع و آبجکت ها و API های دات نت استفاده میکند که در CLR هستند . مدیریت حافظه و اجرا و همه چیز بعهده CLR میباشد . ASP.net بجای پردازش در یک فایل dll تنها، از CLR استفاده میکند -- اما کلدفیوژن بجای اینکه فقط در محیط دات نت مایکروسافت اجرا شود روی تمام محیط های J2EE اجرا میشود و از ابجکت ها و منابع و API های جاوا و J2EE که داخل java VM است استفاده میکند. و مدیریت حافظه و اجرا و بقیه بعهده VM است .
mohammad moradi
mohammad moradi
Admin
Admin

تعداد پستها : 220
تاريخ التسجيل : 2009-10-31

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

سری مقالات mohammad_moradi - صفحة 2 Empty ساخت منوی جاوا اسکریپتی با ابزار Spry دریم ویور

پست  mohammad moradi الأربعاء نوفمبر 18, 2009 10:54 pm

نرم افزار دریم ویور در آخرین ویرایش خود (CS3) ابزارهای Adobe Spry را در خود جای داده است . Spry نام پروژه ای بود که شرکت ادوبی برای ارائه نسخه بتای محصولات آجاکسی خود استفاده کرده بود و اکنون تعدادی از قابلیت های جاوا اسکریپتی بسیار جالب که مورد نیاز اکثر طراحان صفحات وب است در داخل دریم ویور و با نام spry جاسازی شده است .
ابزار های Spry : کافیست از تولبار ابزارهای دریم ویور به برگه Spry بروید تا ابزار های جدید ادوبی را که با جاوا اسکریپت کار میکنند مشاهده کنید .در این مقاله به معرفی 4 تا از این ابزارها می پردازیم که اکثرا در طراحی layout شما را یاری میدهند. تقریبا همه چیز بصورت Visual و بدون نیاز به کدنویسی قابل انجام است . با اینحال امکان سفارشی کردن این ابزار ها در دریم ویور فراهم است.

با اضافه کردن اولین ابزار از این دسته ، یک پوشه بنام SpryAssets در کنار سایر فایلهای شما اضافه میشود و به ازای هر ابزار spry که اضافه میکند دو فایل js و CSS برای آن ابزار خاص به پوشه SpryAssets اضافه میشود. فایل JS برای کنترل ابزار است. بهتر است این فایل را دستکاری نکنید. چون اگه پارامتری رو اشتباهی تغییر بدین ، ابزار spry شما دیگه کار نمی کنه یا در یک مرورگر خاص کار نخواهد کرد.اما فایل css موجود رو میتونید تغییر بدین تا حالت نمایش ، رنگ گزینه ها و ظاهر ابزارتون رو دستکاری کنید تا مطابق میل خودتون در بیاد.
Spry Menu bar : این ابزار امکان ایجاد منوهای پایین افتادنی جاوا اسکریپتی را برای شما فراهم میکند. یکی از چیزایی که معمولا در پروژه های تحت وب خیلی نیازش حس میشد، ابزار راحتی برای ساخت منوهای جاوایی بود و تا قبل از این طراحان مجبور بودن خودشون و با استفاده از کد های جاوا اسکریپتی یه چیزی بسازن و در صفحه وبشون قرار بدن . اما این ابزار این کار رو بصورت خیلی ساده ، حرفه ای و استاندارد براتون انجام میده.
سادگی در اضافه کردن آیتم ها و زیر آیتم ها به این منو، کار شما را خیلی راحت کرده است. کافیست پس از اضافه کردن یک نمونه از این ابزار به صفحه وب ، بر روی نوار آبی رنگ بالای ابزار در صفحه کلیک کنید تا پنجره properties گزینه های این ابزار رو به شما نشون بده. سه ستون از آیتم ها نشون داده میشن . ستون سمت چپ ، آیتم های اصلی منو هستن و بصورت پیش فرض 4 آیتم دارن . با کلیک روی هر آیتم ، زیر آیتم های اونو در ستون سمت راست میتونید ببینید. همچنین متن و لینک هر آیتم در سمت راست ستونها قابل ویرایش است.

جهت تغییر رنگ بکگراند و متن آیتم ها به پوشه SpryAssets بروید. فایل SpryMenuBarHorizontal.css را که در برگیرنده کدهای css مربوط به ظاهر ابزار منوبار است باز کنید. طبق جدول زیر میتوانید بخش های مختلف ابزار منوبار را تغییر دهید. بطور مثال جهت تغییر رنگ بکگراند نوار اصلی منوبار، کلاس ul.MenuBarHorizontal a را در فایل css تغییر دهید تا شاهد تغییرات رنگ در هنگام نمایش صفحه باشید.


رنگ مورد نظر نام کلاس مربوطه خاصیت مورد نظر
رنگ پس زمینه ul.MenuBarVertical a,
ul.MenuBarHorizontal a background-color: #EEE;
رنگ پس زمینه زیر موس ul.MenuBarVertical a:hover,
ul.MenuBarHorizontal a:hover background-color: #33C;
رنگ آیتم زیر موس ul.MenuBarVertical a.MenuBarItemHover,
ul.MenuBarHorizontal a.MenuBarItemHover background-color: #33C;
رنگ زیر آیتم زیر موس ul.MenuBarVertical a.MenuBarItemSubmenuHover,
ul.MenuBarHorizontal a.MenuBarItemSubmenuHover background-color: #33C;

یکی از بهترین منوبارهایی که تاکنون دیده ام منوبار همین ابزار دریم ویور است. چون خیلی اصول طراحی و SEO رو در طراحیش لحاظ کردن . منوبار شما با استفاده از تگهای ul li درست میشن و به همین دلیل موتورهای جستجو هم به بهترین حالت ، صفحات و زیرصفحات مشخص شده در اونو تشخیص میدن.
Spry Tabbed Panels : این ابزار به شما امکان ساخت باکس های چند برگه ای را میدهد. یک نمونه از این ابزار را بر روی صفحه در حال طراحی وارد کنید. حالا روی نوار آبی رنگ بالای آن کلیک کنید تا گزینه های قابل تنظیم آن در پنجره Properties ظاهر شود. در اینجا امکان افزودن و حذف برگه ها یا تغییر برگه پیش فرض هنگام لود صفحه برایتان فراهم آمده است. همچنین میتوانید براحتی سایر عناصر صفحه تان را به داخل برگه های tabbed panel بکشید. برای اینکه بتوانید عناصری را به برگه دوم اضافه کنید کافیست موس خود را روی برگه Tab2 ببرید و روی آیکون چشم که در سمت راست اسم برگه ظاهر شده کلیک کنید تا دریم ویور محتویات برگه دوم را جهت ویرایش نمایش دهد.
جهت تغییر رنگ و فونت متن های برگه ها فایل SpryTabbedPanels.css را از پوشه SpryAssets بازکنید و کلاس مورد نظر را از جدول زیر برای تغییر در ظاهر برگه ها ویرایش کنید.
متن مورد نظر نام کلاس مربوطه خاصیت مورد نظر
فونت کلی ابزار .TabbedPanels
font: Arial; font-size:medium;
فونت عنوان برگه ها .TabbedPanelsTabGroup
یا .TabbedPanelsTab font: Arial; font-size:medium;
فونت محتوای برگه ها .TabbedPanelsContentGroup
یا .TabbedPanelsContent font: Arial; font-size:medium;
Spry Accordion : این ابزار منوی آکاردئونی میسازد. با کلیک روی نوار آبی بالای این ابزار ، برگه های موجود در پنجره Properties دریم ویور نمایش داده میشود و شما میتوانید برگه های بیشتری را به این ابزار اضافه کنید. برای تغییر محتوای داخل هر برگه ، باید روی نام برگه کلیک کنید تا برگه مذکور در صفحه طراحی دریم ویور فعال شود. جهت ویرایش رنگ ها و فونت های آن میتوانید فایل SpryAccordion.css را از پوشه SpryAssets بازکنید و کلاس مورد نظر را برای تغییر در ظاهر برگه ها ویرایش کنید.
Spry Collapsible : این ابزار برای ایجاد منوهای کناری سایتها و وبلاگها بسیار مناسب است و امکان ساخت منوهای بازشو و جمع شو را فراهم میکند.گزینه ای قابل تنظیم این ابزار نیز با کلیک روی نوار آبی رنگ بالای آن ، در پنجره Properties در پایین دریم ویور نمایش داده میشود. گزینه Display فقط برای باز و بسته کردن محتوای منوی بازشو در هنگام طراحی است. گزینه default State برای باز و بسته بودن منوی بازش هنگام لوم صفحه است . و گزینه enable animation نیز باعث باز و بسته شدن انیمیشنی منو میشود. در صورتی که تیک آن را بردارید، منو هنگام کلیک کردن روی نام بالای آن ، بدون انیمشین باز و بسته میشود.
mohammad moradi
mohammad moradi
Admin
Admin

تعداد پستها : 220
تاريخ التسجيل : 2009-10-31

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

سری مقالات mohammad_moradi - صفحة 2 Empty ساخت سی دی های مولتی مدیا با نرم افزار captivate

پست  mohammad moradi الأربعاء نوفمبر 18, 2009 10:55 pm

نرم افزار های ساخت سی دی های مولتی مدیا :
سی دی های مولتی مدیا معمولا با نرم افزار دایرکتر ساخته میشوند. اما مشکل یادگیری زبان لینگو و همچنین کارکرد حرفه ای این نرم افزار، بسیاری از طراحان را بسوی استفاده از فلش سوق داده است . از آنجاکه کار با نرم افزار فلش بسیار ساده است ، طراحان بسیاری برای ساخت سی دی های مولتی مدیا ازین نرم افزار استفاده میکنند .
اما نرم افزار captivate که یک نرم افزار فلش ساز است کار را بیش از پیش ساده کرده است و ساخت برنامه های پخش مولتی مدیا ، کاتالوگ های تبلیغاتی ، سی دی های فلشی آموزشی و غیره را تا حد ممکن ساده کرده و هر کسی بدون داشتن اطلاعات کار با زبان های برنامه نویسی و حتی فلش میتواند صفحات متحرک خود را با این برنامه بسازد.
قابلیت های captivate :
ضبط تصویر از روی مانیتور
ضبط حرکات کلیک و دابل موس و تایپ کیبورد در فیلم خروجی
امکان افزودن دکمه ، عکس ، عنوان و چندین ابزار دیگر به صفحات جهت ساخت فلش های آموزشی
انتشار خروجی در فرمت SWF که امکان قرار دادن فلش ها را روی وب ساده میکند.
امکان کار با صفحات و اسلاید ها شبیه محیط پاورپوینت مایکروسافت
امکان تبدیل فایل های powerpoint به فلش
امکان افزودن صدا به صفحات جهت ساخت اسلاید های داستانی و همچنین ویرایش صدا
امکان افزودن متن های متحرک به اسلایدها

انواع حالات ضبط فیلم فلش :
1 - Demonstration یا همون نمایشی : در این حالت کل چیزی که شما توسط برنامه ضبط کردین بصورت فیلم از جلوی چشم بیننده میگذره.
2 - Simulation یا شبیه سازی : در این حالت شما میتونید کاری کنید که فبلم فلش خروجی بصورت تعامل با کاربر باشد. یعنی برای اینکه یک فیلم آموزشی بسازید در بعضی مراحل برنامه از کاربر میخواد که جای خاصی کلیک کند یا فلان دکمه را بزند . این کار باعث میشه کاربر چیزی را که میبیند بهتر به ذهن بسپارد. چون خیلی جاها را خودش انتخاب و کلیک میکنه.
ذخیره سورس فایل ها با پسوند cp. است که فلش 2004 آن را مانند فایل های FLA باز میکند و امکان ویرایش آن را به شما میدهد. این امکان برای طراحان فلش از اهمیت بسیاری برخوردار است . چون شما علاوه بر ادیتور captivate یک ادیتور دیگر هم در کنار آن دارید بنام فلش که امکانات فوق العاده زیادی از جمله نوشتن کد های اکشن اسکریپت را نیز به شما میدهد.
امکان import فایل های پاورپوینت در captivate : با کمی تغییر در فایل های powerpoint براحتی میتوانید آنها را وارد captivate کنید و خروجی فلش بگیرید!
از کاربران فلش آموزشی خود امتحان و quiz بگیرید ! این یکی از بزرگترین قابلیت هایی است که در این برنامه قرار دارد. امتحانات شما میتواند چند گزینه ای ، true-false و یا بصورت پرکردن جاهای خالی باشد. همچنین میتوانید برای کلیک های مختلف امتیازات گوناگونی منظور کنید تا سطح یادگیری کاربرانتان را بسنجید.
پخش فیلم در captivate : همانطور که می دانید شما میتوانید فیلم های خود را در فلش import کرده و با فرمت FLV و با خروجی SWF ذخیره کنید . خوب کافیست SWF خود را حالا وارد captivate کنید تا فیلم شما به اسلاید مورد نظر اضافه شود
mohammad moradi
mohammad moradi
Admin
Admin

تعداد پستها : 220
تاريخ التسجيل : 2009-10-31

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

سری مقالات mohammad_moradi - صفحة 2 Empty روش های مهندسی توسعه نرم افزار

پست  mohammad moradi الأربعاء نوفمبر 18, 2009 10:56 pm

با بزرگ شدن پروژه های نرم افزاری و پیشرفت علم مهندسی نرم افزار ، روش های سازمان یافته ای برای توسعه نرم افزارها ابداع شد که هر کدام بسته به نوع پروژه و محدودیت های آن در جای خاصی کاربرد دارد. برخی روش ها مانند R.A.D به دلیل کمبود زمان تولید، برخی مانند spiral به دلیل مشخص نبودن نیازمندی های اولیه نرم افزار و برخی مانند X.P برای کسانی که کار طراحی نرم افزار را با کدنویسی شروع میکنند ابداع شدند. ایجاد پروژه های بزرگ بدون بکارگیری یکی از روش های مهندسی نرم افزار ممکن نیست.

1 - روش آبشاری (waterfall) : این روش اولین روش مهندسی نرم افزار محسوب میشود و گاهی آنرا روش سنتی نیز می‌نامند. هر روش مهندسی معمولا شامل 5 پروسه اصلی است که عبارتند از آنالیز سیستم، طراحی سیستم، کدنویسی و اجرا، تست و تحویل و پشتیبانی . این 5 پروسه در روش آبشاری به ساده ترین شکل بیان میشوند. بدین ترتیب که هر فاز از پروسه ی کلی، انجام میشود و بعد فاز بعدی آغاز میشود. این روش در پروژه هایی کاربرد دارد که فاز اول که آنالیز است توسط مهندس نرم افزاری که کار تحلیل را بر عهده دارد کاملا شناخته شود و طراح کاملا نیازمندی های سیستم مربوطه را بداند تا در فاز بعدی بتواند طراحی معماری سیستم را آغاز کند. در عکس زیر نمودار عملیاتی روش آبشاری را مراجعه میکنید. گرچه در هر مرحله امکان برگشت به مرحله قبل گنجانده شده، اما این برگشت هزینه ی بسیاری را بر دوش تیم نرم افزاری میگذارد. زیرا هر تغییر در مرحله قبل، میتواند باعث شود تا پروژه در فاز بعدی نیازمند شروع از ابتدا باشد.


2 - روش افزایشی (Incremental): این روش برای زمانی است که نیازمندی های نرم افزاری که باید نوشته شود تشخیص داده شده است ، اما امکان استفاده از روش رو به جلوی آبشاری وجود ندارد.به همین دلیل با ترکیب چند پروسه ی آبشاری، روش افزایشی ایجاد میشود. بطور مثال شما میخواهید یک نرم افزار مانند word بنویسید. در هر مرحله بخشی از نرم افزار را از آنالیز تا پیاده سازی و تست پیش می برید و بار بعدی امکانات جدیدی را در نظر میگیرید تا به نرم افزار اضافه کنید. امکانات ضروری تر در اولویت بالاتر اجرا قرار می گیرند.




3 - روش R.A.D : این روش زیر مجموعه روش افزایشی است و بر روی چرخه ی کوتاه مدت تولید نرم افزار تاکید دارد. در این روش از برنامه نویسی با استفاده از کامپوننت های آماده بیشترین بهره را می بریم تا سرعت تحویل پروژه را افزایش دهیم . معمولا پروژه هایی با این روش اجرا میشوند که کمتر از 90 روز وقت می گیرند و برای افزایش سرعت از تیم های موازی نیز برای اجرا کمک میگیریم تا هر تیم بخشی از نرم افزار را اجرا کند و نهایتا آن بخش ها را با هم یکپارچه میکنیم. با توجه به اهمیت سرعت در این مدل ، افراد تیم باید همگی زبده باشند تا بتوانند بدون هدر رفتن وقت پروژه را در موعد مقرر تحویل دهند. همانطور که در تصویر زیر میبینید پروژه توسط چند تیم در حال پیشبرد است:



4 - روش الگویی (prototyping) : این روش معمولا زمانی بکار گرفته میشود که مشتری مجموعه ای از نیازها را بیان میکند ، اما از ورودی و خروجی ها و الگوریتم های داخلی اش اطلاع کافی ندارد. با توجه به اینکه معمولا اولین نسخه ی هیچ نرم افزاری کامل نیست و نیازمند بازنگری است، این روش با چرخه ی تولید و تست خود باعت میشوند ایرادات نرم افزار استخراج و رفع شود. اما گاهی خارج شدن از این سیکل (با توجه به بالارفتن سطح توقع مشتری) سخت میشود.




5 - روش حلزونی (spiral) : این روش ترکیبی از روش سیستماتیک آبشاری و روش prototyping است. در این روش نرم افزار طی چندین نسخه ی ارائه شده به تکامل می رسد. در هر مرحله ریسک های پروژه با جزئیات بررسی میشوند. همانطور که درنمودار زیر میبینید، کلیه ی مراحل انجام پروژه در هر گردش در سایز بزرگتری اجرا میشوند.



6 - روش مهندسی همزمان (concurrent development) : این روش شامل یکسری فاز اجرایی است. هر فاز خود شامل یکسری وضعیت (state) است. هر یک از اینstate ها بر اساس event هایی که برایشان تعریف میکنیدم تغییر میکنند و به وضعیت دیگری می روند. در عکس زیر بخش آنالیز را در این مدل مهندسی مشاهده میکنید. اگر در موقعیت development باشیم و تغییری در نیازمندی های تعریف شده توسط مشتری ایجاد شود، به وضعیت awaiting changes می رویم. زیرا تغییراتی در ساختار پروژه ایجاد شده که میتواند منجر به تغییر در فاز development شود. این روش معمولا برای نرم افزارهایی که بصورت کلاینت سروری کار میکنند بکار می رود.




علاوه بر مدل های مهندسی نرم افزار فوق، روش های دیگری مانند XP ، Clean Room ، component-based ، Agile و غیره وجود دارند. که هر یک در جای خود قابل استفاده هستند. اما روش های فوق متداول ترین مدل هایی هستند که بکار گرفته میشوند.
mohammad moradi
mohammad moradi
Admin
Admin

تعداد پستها : 220
تاريخ التسجيل : 2009-10-31

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

سری مقالات mohammad_moradi - صفحة 2 Empty روز جهانی بدون سی اس اس!

پست  mohammad moradi الأربعاء نوفمبر 18, 2009 10:58 pm

زیبایی چهره اکثر وبلاگ ها و وب سایت در بکارگیری استایل های css است. حذف CSS از سایت ، چهره زشتی از آن نمایان کند. در واقع بدون CSS فقط محتوای وبلاگ ها و وب سایت ها دیده می شوند و خبری از اشیاء طراحی نیست. البته در نوع طراحی منسوخ شده وب، CSS ها نقشی نداشتند و المان Table عنصر مهمی محسوب می شد. اما امروزه تگ DIV را می توان مهمترین المان در طراحی وب دانست.
5 آوریل، در بین بخشی از بلاگر ها به عنوان روز غیر رسمی برهنه شدن وبلاگ از CSS نامیده می شود. در این روز وبلاگ ها و حتی وب سایت های حامی این طرح به مدت 48 ساعت CSSقالب خود را حذف می کنند تا به مدت 2 روز هم که شده چهره عریانی از نوشته های آنها در معرض دید کاربران قرار گیرد.
در سایت مرتبط با این روز هم از کاربران خواسته شده تا عبارت زیر در بالای وبلاگ خود قرار دهند، تا کاربران علت تغییر چهره موقتی وبلاگ های محبوب شان را بفهمند.
What happened to the design?
To know more about why styles are disabled on this website visit theAnnual CSS Naked Day website for more information


اين مطلب آخرين بار توسط mohammad moradi در الأربعاء نوفمبر 18, 2009 11:03 pm ، و در مجموع 1 بار ويرايش شده است.
mohammad moradi
mohammad moradi
Admin
Admin

تعداد پستها : 220
تاريخ التسجيل : 2009-10-31

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

سری مقالات mohammad_moradi - صفحة 2 Empty رتبه سایت خود را در اینترنت پیدا کنید

پست  mohammad moradi الأربعاء نوفمبر 18, 2009 10:59 pm

هر یک از موتور های جستجوگر (مانند گوگل و یاهو) به صفحات سایت ها بر حسب الگوریتم های خاص خودشان امتیاز می دهند. هر قدر سایتی امتیاز بالاتری داشته باشد ، در هنگام نمایش نتایج search ، در خط بالاتری قرار میگیرد .و این به معنای ورودی بیننده بیشتر از سایت های جستجوگر است . اما چگونه میتوان از رتبه سایت خود در وب آگاه شد ؟

1- اولین چیزی که این روزها بعنوان رتبه سایت ها مطرح است Pagerank گوگل است . گوگل امتیازی را بین 0 تا 10 به سایت ها و صفحات داخلی آنها می دهد که هر قدر این امتیاز بالاتر باشد نشان از مهم تر بودن سایت دارد . این امتیاز بندی تقریبا هر ماه یکبار یا دو بار توسط گوگل باز بینی شده و تغییر میکند . برای اینکه امتیاز پیج رنک سایت های مختلف را در حین باز کردن آن سایت مشاهده کنید میتوانید تولبار گوگل را روی IE نصب کنید ( این تولبار شامل یک بخش کوچک است که امتیاز صفحه ای را که در IE باز است نشان میدهد) و یا به آدرس www.pagerank.net مراجعه کنید و آدرس صفحه مورد نظرتان را وارد کنید تا امتیاز آن را بشما اعلام کند.
2- لینک های دیگران به سایت شما : برای اینکه ببینید چند سایت بشما لینک داده اند میتوانید به سایت گوگل بروید و در بخش جستجو ، آدرس سایت را با افزودن عبارت link: در ابتدای آن بنویسید .مثلا : link:www.macromediax.com
همچنین میتوانید در یاهو نیز این کار را انجام دهید . اما در یاهو باید http:// را نیز در ابتدای آدرس وارد کنید . link:http://www.macromediax.com
اینکار را در msn با وارد کردن آدرس سایتتان بصورت linkdomain:www.macromediax.com در بخش جستجو وارد کنید .
3- سایت الکسا نیز یک رنک برای صفحات سایت ها تعریف میکند و اطلاعات نسبتا کاملی را هم در باره سایت ها ارائه میدهد .به این سایت بروید و در بخش Traffic Ranking آدرس سایت خود را وارد کنید . همانطور که می بینید امتیاز و ترافیک شما را با جزئیات کاملی ارائه می دهد . همچنین این سایت امکان مقایسه نموداری ترافیک 2 سایت را با هم فراهم نموده است.
4- سایت leapMarket نیز امکان مقایسه سایت شما را با سایت های رقبا در چند موتور جستجوگر بصورت یکجا فراهم میکند . شما میتوانید آدرس سایت خود را در مقایسه با 3 سایت رقیبتان در این سایت مشاهده کنید. این سایت اطلاعات خود را از موتور های جستجوگر یاهو و گوگل و msn و Hotbot دریافت میکند و با ساخت نمودار های مقایسه ای شما را در فهم این اطلاعات یاری میکند
mohammad moradi
mohammad moradi
Admin
Admin

تعداد پستها : 220
تاريخ التسجيل : 2009-10-31

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

سری مقالات mohammad_moradi - صفحة 2 Empty راهنمایی های گوگل به طراحان وب سایت ها

پست  mohammad moradi الأربعاء نوفمبر 18, 2009 11:04 pm

هرچه امتیاز شما در گوگل افزایش یابد باعث میشود تا گوگل شما را در صفحه جستجو در رتبه بالاتری نمایش دهد. برای افزایش رتبه خود در گوگل به نکات زیر توجه کنید . حتی اگر بالا رفتن امتیاز گوگل برایتان مهم نیست نکات کلیدی را بکار گیرید . زیرا گوگل سایت هایی را که این نکات را رعایت نکرده اند از لیست جستجویش حذف میکند و دیگر در هیچ یک از سایت های شرکای گوگل نیز نام شما نشان داده نمی شود .

نکات طراحی و محتوای سایت :
• سایت را با یک سلسله لینک های واضح طراحی کنید . هر صفحه حداقل باید از طریق یک لینک متنی ساده در دسترس باشد.
• برای سایت یک صفحه map یا همون نقشه طراحی کنید که لینک های صفحات مهم را دارد. اگر لینک ها بیش از 100 تاست صفحه نقشه را به چند صفحه تقسیم کنید.
• درباره لغاتی که کاربران برای دسترسی به سایت شما در موتورهای جستجو تایپ میکنند فکر کنید و مطمئن باشید که مطالبی درباره این لغات در سایت شما هست .
• برای نمایش کلمات و لینک های مهم از متن بجای عکس استفاده کنید ، زیرا جستجوگر خزنده گوگل متون نوشته شده در عکس را تشخیص نمیدهد .
• برای لینک ها و عکس ها حتما از تگ های title و Alt بصورت دقیق و درست استفاده کنید.
• لینک های شکسته ( لینک هایی که به جای درستی اشاره نمی کنند) را درست کنید.
• اگر شما از طراحی سایت های داینامیک استفاده میکنید (یعنی دنبال اسم صفحه یک آدرس بصورت کاراکتر “?” هست ) باید بدانید که کل موتور های جستجو نمیتوانند این صفحات را بخوبی صفحات static پیدا کنند .
• لینک هایی که هر صفحه دارد باید حداکثر تعداد قابل قبولی باشد ، حدود 100 لینک.

نکات فنی :
• از یک مرورگر متن مانند Lynx برای تست کردن سایت خود استفاده کنید . چون اکثر جستجوگر ها سایت شما را همانند چشمان Lynx می بینند . اگر شما در سایتتان از جاوا اسکریپت ، کوکی ها ، اشیاء session ، frame یا فلش یا هر چیزی که جلوی دید برنامه های خزنده (Crawler) را بگیرد استفاده کرده باشید ممکن است این جستجوگر ها نتوانند صفحات سایت شما را بخوبی ببینند و index کنند .
• استفاده از SessionID جلوی برنامه های خزنده موتور های جستجوگر را میگیرد و چون آنها نمیتوانند در سایت شما ثبت نام کنند تا صفحات را ببینند بنابرین تعدادی از صفحات شما هرگز در این جستجوگر ها ثبت نمیشوند
• اگر از سیستم های CMS استفاده میکنید مطمئن شوید که این سیستم توانایی ساخت صفحاتی که گوگل می یابد را داراست .
• از پارامتر هایی مانند "&id=" در لینک های صفحاتتان استفاده نکنید . چون گوگل این آدرس ها را index نمیکند .

وقتی سایتتان آماده شد :
• از سایت های مرتبط بخواهید به شما لینک دهند .
• سایت خود را در http://www.google.com/addurl/?continue=/addurl ثبت کنید .
• نقشه سایت خود را در Google Sitemaps ثبت کنید .
• سایت خود را در موتور های جستجوگر و دایرکتوری های دیگر از جمله یاهو ثبت کنید . یکی ازین جاها dmoz.org است .

نکات کلیدی :
• صفحات را برای کاربر طراحی کنید نه جستجوگر ها : یعنی چیزی را که برای جستجوگر میفرستید همانی باشد که در سایت دارید و به کاربر نشان می دهید.
• از روش های حقه زدن به موتور های جستجو برای بالا بردن pageRank استفاده نکنید . چون اولین مشتریان شما بازدید کنندگان شما هستند نه جستجوگر ها . اگر جستجوگر ها اصلا وجود نداشتند شما اصلا این کارا رو میکردین ؟!
• از برنامه های تائید نشده برای ثبت صفحات و چک کردن امتیاز خود در گوگل بهره نبرید . زیرا این برنامه ها قوانین گوگل را زیر پا میگذارند . مانند برنامه WebPosition Gold که درخواست سایت شما را بچند مدل به گوگل می فرستد ( برای گول زدن موتور جستجوگر – با این حرکت جستجوگر های معمولی گول میخورندو فکر میکند سایت شما پر طرفدار است . اما گوگل آنها را پیدا میکند). این برنامه ها ممکن است باعث شوند گوگل اسم شما را بطور کلی از لیست سایت های جستجو حذف کند !!!

توصیه های ایمنی :
• از لینک ها یا متن های مخفی استفاده نکنید .
• از cloak redirect استفاده نکنید .
• Query های برنامه ریزی شده به گوگل نفرستید .
• صفحه را با کلمات نا مربوط به سایتتان لود نکنید.
• صفحات تکراری در دایرکتوری ها و ساب دومین های سایتتان نسازید.

Query های برنامه ریزی شده چیست ؟
هر چه کاربران کلمه ای را در گوگل جستجو کنند که نام شما در صفحه اول ظاهر شود و اگر رویش هم کلیک کنند در امتیاز گوگل شما تاثیر دارد . اما اگر گوگل متوجه شود که این درخواست ها همگی ساختگی و توسط برنامه هایی مانند WebPosition Gold فرستاده میشوند سایت شما را از لیست جستجویش حذف میکند . پس مواظب باشید تقلب نکنید !
mohammad moradi
mohammad moradi
Admin
Admin

تعداد پستها : 220
تاريخ التسجيل : 2009-10-31

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

سری مقالات mohammad_moradi - صفحة 2 Empty دنیای آینده ، دنیای همیشه آنلاین

پست  mohammad moradi الخميس نوفمبر 19, 2009 12:08 am

خوبه آدم گاهی به گذشته نگاهی بیندازه و بعد زمان حال رو ببینه ، با اینکار خیلی راحت تر میتونه نگاهی به حال بیندازه و آینده رو ببینه !
شعار مایکروسافت در دهه نود رو یادتون هست ؟ "روی هر میز یک کامپیوتر " و امروز که چند سالی از اون شعار میگذره کامپیوتر ها همه جا هستند ! حالا شعار امروز مایکروسافت رو نگاهی کنید : " همراه هر نفر یک کامپیوتر " . با پیشرفت تکنولوژی در سالهای اخیر این شعار به واقعیت خیلی نزدیک شده و درک اون برای همه ما آسان تر از گذشته است .
اما وقتی قراره زندگی شما با کامپیوتر ها که نگه دارنده اطلاعات شما هستند گره بخوره ، اساسی ترین نیاز ، در دسترس بودن این اطلاعات در همه جا و در هر لحظه است و اولین چیزی که میتونه در همه جا در دسترس باشه چیزی نیست جز شبکه جهانی اینترنت ! با این دید اگر به دنیا بنگرید دیگه نیازی به هارد 80 GB نخواهید داشت . زیرا اطلاعات شما بر روی وب باید ذخیره شود . نه روی کامپیوتر شخصی تان .
امروزه شرکت های بسیاری امکانات ذخیره سازی اطلاعات تحت وب را فراهم کرده اند و هر کدامشان به نوعی ما را برای زندگی در دنیای جدید آماده میکنند . در اینجا اشاره ای به چند تا ازین شرکت ها خواهیم داشت :

GMAIL : بی شک اولین صندوق ذخیره همگانی ایمیل های رایگان بودند ، اما در این میان شما باز هم باید نامه های قدیمی را روی PC خود ذخیره میکردید . اما گوگل اولین شرکتی بود که نامه های افراد را بخشی از مدارک آنها به حساب آورد و با اکانت جیمیل گسترده اش شما را از آرشیو کردن نامه های رسیده در کامپیوترتان خلاص کرد .
BLOGGER : بلاگر یکی از بزرگترین سرویس هایی بود که وب نوشته های شما را جمع آوری کرد و به شما یک آدرس شخصی داد تا دفتر خاطرات خود را نیز تحت وب بیاورید ! هر چند امروزه سرویس های وبلاگ متنوعی این امکان را فراهم میکنند .
Furl.net : چند بار شده تا حالا که یک صفحه وب را با همان شکل و شمایل روی هاردتان ذخیره کنید ؟ سایت فرل این امکان را به شما میدهد تا صفحاتی را که دوست دارید روی این سایت ذخیره کنید و برای همیشه نگه دارید .
Del.icio.us : آیا میخواهید سایتی را به Favorites خود اضافه کنید ؟ این سایت امکان ایجاد یک اکانت و به اشتراک گذاری لیست Favorite تان را به شما می دهد . همچنین شما میتوانید برای هر یک از لینک هایی که اضافه میکنید چند کلمه کلیدی اضافه کنید تا دیگران نیز بتوانند از لیست شما درجستجویشان استفاده کنند .
Live.com : مایکروسافت قصد دارد که تمام ابزار های زنده اش را یکجا برای شما در این سایت فراهم کند. هنوز امکان استفاده آن برای عموم امکان پذیر نیست و باید ثبت نام کنید تا دعوت نامه ای بدست شما برسد .
آفیس آنلاین : امکان استفاده از آفیس آنلاین نیز از دیگر امکاناتی است که بزودی توسط مایکروسافت عرضه میشود . با استفاده از این ابزار شما حتی پردازش های آفیس را هم در وب انجام می دهید !
Flickr : این سایت امکان ذخیره کردن عکس هایتان را روی وب بشما میدهد . همچنین امکان ساخت آلبوم و تگ گذاری عکس ها برای دسته بندی آهنها فراهم کرده است .

اینطور که جهان بسوی آنلاین بودن در حال پیشرفت است در دنیای آینده شما کافیست یک مرورگر داشته باشید تا بتوانید از اطلاعات خود و کامپیوتر های جهان استفاده کنید و سیستم عامل ها شاید فقط در سرور ها جا داشته باشند !
mohammad moradi
mohammad moradi
Admin
Admin

تعداد پستها : 220
تاريخ التسجيل : 2009-10-31

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

سری مقالات mohammad_moradi - صفحة 2 Empty دفاع از کلدفیوژن در برابر پدرخوانده اش : جاوا

پست  mohammad moradi الخميس نوفمبر 19, 2009 12:09 am

در این روزها خیلی می بینیم که بعضی ها میگن از کلدفیوژن به جاوا اسباب کشی کنید . چرا ؟ یکی از دلایل کمبود شناخت درباره کلدفیوژن و طرز کارشه . بیاید با یک رابطه بین این دو برنامه شروع کنیم :
برنامه های نوشته شده در CF اصالتا جاوا هستند یا مقدار خیلی کمی فرق دارند .CF روی یک سرورJ2EE اجرا میشود که یک برنامه تایید شده توسط شرکت سان میباشد که کدبایت جاوا را اجرا میکند . این کدبایت جاوا از کامپایل کد های CFML نوشته شده توسط شما برجود میاید. به زبان ساده تر میشه گفت که CFML یک ساختار زبان برای برنامه نویس است، نه برای سرور . در هنگام اجرا کلدفیوژن برنامه را به جاوا کامپایل کرده و بنام CF اجرا میکند . در این لحظه هیچ CFML ای وجود ندارد و کدی که اجرا میشود تماما جاوا است . نه بیشتر و نه کمتر ! بهمین سادگی .
برنامه کلدفیوژن شما یک برنامه جاوا است که با کد های ساده تر کلدفیوژن آنرا نوشته اید . در اصل کلدفیوژن یکی از ابزارهای کمکی جاوا بحساب میاید .مثلا در جاوا برای وصل شده به پایگاه داده باید 10 خط کد بنویسید ، در حالیکه این کار با یک تگ کلدفیوژن قابل انجام است . یا در جاوا برای فرستادن ایمیل SMTP با استفاده از JAVAMail API باید کلی خودتونو برای نوشتن کد خسته کنید ، در حالیکه اینکار با یک تگ تنها در کلدفیوژن انجام میشود . خوب دوباره نویسی را پس کنار بگذارید .
پس cf برنامه نویسی جاوا راگسترش داده و ساده تر میکند . وبرنامه های CF نوعی جاوا هستند و با برنامه هایی که در زبان سطح پایین تر جاوا نوشته شده اند فرقی ندارند .کلدفیوژن همچنین میتواند از API های جاوا ، class های جاوا ، تگ های JSP و JavaBeans نیز استفاده کند .چون خودش فرزند جاواست.
mohammad moradi
mohammad moradi
Admin
Admin

تعداد پستها : 220
تاريخ التسجيل : 2009-10-31

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

سری مقالات mohammad_moradi - صفحة 2 Empty دستکاری جدول های بانک اطلاعاتي SQL

پست  mohammad moradi الخميس نوفمبر 19, 2009 12:11 am

CREATE TABLE: جداول ساختمان بندی پایه یک بانک اطلاعاتی اند که اطلاعات را در خود جای میدهند . برنامه های بسیاری هستند که بدون استفاده از کد های sql برای شما جدول میسازند . اما یادگیری این دستورات برای کسی که با جداول و دیتابیس کار میکند ضروری است.
قبل از یادگیری گرامر دستوری ساخت جدول ، باید منطق و اصول ساخت جدول را بیاموزید . جداول به سطرها (ROW) و ستون ها (COLUMN) تقسیم میشوند . هر سطر یک رکورد از اطلاعات را در خود جای داده است.هر سطر چند فیلد دارد .
مثال : مثلا کارنامه مدارس را در نظر بگیرید .مثلا 3 ستون دروس ، نمره و تاریخ دارد و سطر های آن هر کدام شامل سه بخش هستند طبق دسته بندی ستون هایش .
سطر اول : ریاضی – 12 - 12/3/1384
سطر دوم : فیزیک – 14 - 16/3/1384
و بهمین ترتیب .پس هر سطر جدول را یک رکورد می نامیم . هر ستون جدول (فیلد) دارای یک نوع داده است . در مثال فوق ستون دروس از نوع string و ستون نمرات از نوع integer و ستون تاریخ از نوع date است . هنگام ساخت جدول که فیلد هایش را مشخص میکنید باید نوع داده ای فیلد ها نیز مشخص گردد. کد ساخت جدول بصورت زیر میباشد :
CREATE TABLE "table_name"
("column 1" "data_type_for_column_1",
"column 2" "data_type_for_column_2",
... )
کد ساخت یک جدول نمونه :
CREATE TABLE customer
(First_Name char(50),
Last_Name char(50),
Address char(50),
City char(50),
Country char(25),
Birth_Date date)


DROP TABLE : گاهی ما دلمون میخواد که بهر دلیلی از دست یک جدول در پایگاه داده خود راحت شویم . SQL این امکان رو برای ما فراهم کرده و ما میتونیم برای پاک کردنش از کد زیر استفاده کنیم .
DROP TABLE "table_name"
مثال :
DROP TABLE customer.


TRUNCATE TABLE : گاهی ما میخواهیم که اطلاعات داخل یک جدول رو پاک کنیم . اما نمیخواهیم خود جدول پاک شود. برای اینکار ازین دستور کمک میگیریم
TRUNCATE TABLE "table_name"
مثال :
TRUNCATE TABLE customer.


INSERT INTO : برای ورود اطلاعات داخل یک جدول دو راه وجود دارد. یکی اینکه رکورد ها را تک تک وارد کنیم (سطر به سطر) و یکی اینکه یکدفعه چندین سطر را وارد جدول کنیم . برای وارد کردن اطلاعات بصورت سطر به سطر با کد زیر عمل میکنیم .
INSERT INTO "table_name" ("column1", "column2", ...)
VALUES ("value1", "value2", ...)
فرض کنید جدول با ساختار زیر داریم .
Table Store_Information
نام ستون ها نوع داده ستون
store_name char(50)
Sales float
Date datetime
و حالا ما میخواهیم یک رکورد(سطر) اطلاعات وارد جدول فروش کنیم . با مشخصات ذیل : لوس آنجلس – 10 ژانویه 1999 و فروش 900$ . بنابرین کد زیر را استفاده میکنیم.
INSERT INTO Store_Information (store_name, Sales, Date)
VALUES ('Los Angeles', 900, 'Jan-10-1999')
نوع دوم از ورود اطلاعات وارد کردن چندین سطر با هم میباشد . بر خلاف بخش قبلی ، ما از کلمه SELECT برای مشخص کردن داده هایی که میخواهیم وارد جدول کنیم استفاده میکنیم . اگر فکر کرده اید که این اطلاعات از جدول دیگری در حال کپی در این جدول است درست فکر کرده اید.
INSERT INTO "table_name" ("column1", "column2", ...)
SELECT "column1", "column2", ...
FROM "table1"
توجه کنید که کد بالا ساده ترین حالت ممکن بود .جمله select شما می تواند دارای کلمات where , Group by , Having باشد .
بطور مثال اگر ما جدولی داشته باشیم که بخواهیم اطلاعات فروش سال 1998 را بگیرد و هم اکنون جدول دیگری دارید که اطلاعات تمام سال های 1995 تا 2000 را شامل میشود و اگر ساختار دو جدول یکسان باشد باید تایپ کنید :
INSERT INTO Store_Information (store_name, Sales, Date)
SELECT store_name, Sales, Date
FROM Sales_Information
WHERE Year(Date) = 1998
در اینجا من اطلاعات را بر اساس یک تاریخ استخراج کردم و در جدول دیگری کپی کردم. اگر رابطه ها را در حالات دیگر بسازید کمی با این حالت فرق دارد . برای مثال در اوراکل تکه آخر کد بصورت زیر در میاید :
WHERE to_char(date,'yyyy')=1998
UPDATE : گاهی ما در یک جدول اطلاعاتی داریم و میخواهیم مقداری را در جدول تغییر دهیم .برای اینکار از دستور UPDATE استفاده می کنیم .
UPDATE "table_name"
SET "column_1" = [new value]
WHERE {condition}
مثال : ما جدول زیر را داریم .
Table Store_Information
store_name Sales Date
Los Angeles $1500 Jan-05-1999
San Diego $250 Jan-07-1999
Los Angeles $300 Jan-08-1999
Boston $700 Jan-08-1999
مثلا ما متوجه میشویم که مقدار فروش فروشگاه لوس آنجلس در تاریخ 01/08/1999 در اصل 500$ بوده و باید این مقدار را در جدول تصحیح کنیم . برای اینکار از کد زیر استفاده میکنیم.
UPDATE Store_Information
SET Sales = 500
WHERE store_name = "Los Angeles"
AND Date = "Jan-08-1999"
بعد از اجرای کد بالا مقادیر جدول بصورت زیر در میاید .
Table Store_Information
store_name Sales Date
Los Angeles $1500 Jan-05-1999
San Diego $250 Jan-07-1999
Los Angeles $500 Jan-08-1999
Boston $700 Jan-08-1999
در جدول مذکور فقط یک رکورد بود که تاریخش Jan-08-1999 و نام فروشگاهش Los Angeles باشد . اگر لچند رکورد با این مشخصات وجود داشت نیز تمام آنها مقدارشان تغییر میکرد . در مثال فوق فوق یک رکورد وجود داشت با مشخصاتی که ما دادیم و فقط هم یک فیلدش را تغییر دادیم .
این امکان وجود دارد که مقدار چند فیلد را به یکباره تغییر دهیم . برای اینکار از گرامر کد زیر استفاده میشود .
UPDATE TABLE "table_name"
SET ("column_1", "column_2") = ([new value 1], [new value 2])
WHERE {condition}

DELETE : برای پاک کردن یک رکورد از جدول ازین کد استفاده میکنیم .
DELETE FROM "table_name"
WHERE {condition}
مثال : جدول زیر را داریم .
Table Store_Information
store_name Sales Date
Los Angeles $1500 Jan-05-1999
San Diego $250 Jan-07-1999
Los Angeles $300 Jan-08-1999
Boston $700 Jan-08-1999
فرض کنید بخواهیم اطلاعات فروشگاه لوس آنجلس را پاک کنیم . برای اینکار از کد زیر استفاده میکنیم .
DELETE FROM Store_Information
WHERE store_name = "Los Angeles"
نتیجه:
Table Store_Information
store_name Sales Date
San Diego $250 Jan-07-1999
Boston $700 Jan-08-1999
mohammad moradi
mohammad moradi
Admin
Admin

تعداد پستها : 220
تاريخ التسجيل : 2009-10-31

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

سری مقالات mohammad_moradi - صفحة 2 Empty دریم ویور : رویاباف طراحان وب

پست  mohammad moradi الخميس نوفمبر 19, 2009 12:13 am

نام این نرم افزار به معنای رویاباف میباشد ، البته از نظر من ماکرومدیا در این مورد اصلا اقراق نکرده است . چون کار این نرم افزار آنچنان ظریف و استثنایی است که جز در رویای شما قابل تصور نیست . در این مقاله در مورد قابلیتهای نرم افزار Dreamweaver صحبت خواهد شد .
کار دریم ویور چیست ؟
نرم افزار Dreamweaver از شرکت Macromedia در نگاه اول نرم افزار ساده ای جهت ساخت صفحات HTML (Hyper Text Markup Language) است . که به ما کمک میکند تا مجبور نشویم کدهای زبان HTML را حفظ کنیم و با چند حرکت و کلیک دستورات به زبان HTML انجام میشوند و در واقع باید بگوییم این نرم افزار Dreamweaver است که Tag های زبان HTML را کاملا حفظ کرده و برای ما انجام میدهد .
شاید اولین سوالی که برای شما پیش بیاید این است که چه اشخاصی به سوی نرم افزار Dreamweaver میروند و چرا از نرم افزار های رقیب Dreamweaver یعنی GoLive از شرکت Adobe و FrontPage از شرکت Microsoft استفاده نکنیم . جواب این است که نرم افزار Dreamweaver از شرکت Macromedia و همچنین نرم افزار GoLive از شرکت Adobe برای طراحان وبی است که کارهای گرافیکی میتوانند بکنند یا بهتر بگویم طراح گرافیکی هستند اما نرم افزار FrontPage از شرکت Microsoft برای کسانی بیشتر به درد میخورد که کار آنها اتوماسیون اداری است یعنی با مجموعه برنامه Office از شرکت Microsoft کار میکنند بهتر است . و ما چون زمینه کارمان گرافیک است از بین نرم افزارهای Macromedia Dreamweaver MX 2004 و Adobe GoLive CS نرم افزار Dreamweaver را انتخاب کردیم ، زیرا نرم افزار Dreamweaver با نرم افزار Fireworkes از همین شرکت Macromedia است به خوبی مکالمه میکند و نرم افزار GoLive با نرم افزار Adobe ImageReady به خوبی مکالمه میکند و ما نیز چون Target کارمان شرکت Macromedia است نرم افزار Dreamweaver MX 2004 را انتخاب کردیم .
Dreamweaver MX 2004 به جز ساخت صفحات HTML از نوع Static و Dynamic میتواند به ساخت صفحات با PHP و ASP و ASP.NET و JSP و ColdFusion نیز به ما کمک کند ، همچنین این برنامه فلش را بخوبی پشتیبانی میکند و همین امر در طراحی سرعت ما را افزایش و خطاهای ایجاد شده در فرانت پیج را در هنگام کار با فلش ها کاهش میدهد . این برنامه ساخت behavior ها را نيز بخوبي پشتيباني ميکنيد . امکانات ديگر آن در هنگام کار با برنامه چندان زياد است که گاهي از اينهمه ابزار به هيجان مي آييد . پس از اين پس براي بافتن روياهاي خود در وب يک روياباف داريد !
mohammad moradi
mohammad moradi
Admin
Admin

تعداد پستها : 220
تاريخ التسجيل : 2009-10-31

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

سری مقالات mohammad_moradi - صفحة 2 Empty دانلود فیلم های آموزشی برنامه نویسی دات نت

پست  mohammad moradi الخميس نوفمبر 19, 2009 12:14 am

یکی از سریعترین راه های آموزش زبان های برنامه نویسی، تماشای فیلم های آموزشی است.

سایت LearnVisualStudio.net معروف ترین منبع دانلود فیلم های آموزشی زبان های برنامه نویسی مایکروسافت است. در این سایت برای کلیه زبان های برنامه نویسی مایکروسافت مانند VB.net و C-sharp و ASP.net فیلم های متعددی از سطح مقدماتی تا پیشرفته وجود دارد.اما برای دانلود آنها شما باید عضو شوید و هزینه های سالانه عضویت را بپردازید.

اما دانلود فیلم های آموزش برنامه نویسی این سایت بصورت رایگان از شبکه های تورنت امکان پذیر است.
(آموزش دانلود از تورنت )

دانلود فیلم های آموزش Visual C# 2005

دانلود چندین فیلم آموزش ویژوال استودیو شامل :
Visual Studio .NET Proficiency
Beginning VB.NET
Object Oriented VB.NET
Beginning C#
ADO.NET
Visual Studio .NET XML Designer
ASP.NET Web Forms
ASP.NET Web Form Controls
WinForms
ASP.NET Data Binding In VS.NET
Configuration, Deployment and Security
ASP.NET Web Services
.NET Remoting Series
IBuySpy Portal Series
ASP.NET Web Matrix
Crystal Reports
Others
ASP.NET Server Controls
.NET Framework Threading
سری کامل فیلم های آموزشی سایت learnvisualstudio.net تا آوریل 2008 با حجم 2.5 گیگابایت
علاوه بر فیلم های آموزشی، در این سایت چند فایل کم حجم از کلیه دستورات زبان های مختلف قرار داده شده است. این فایل ها که به cheat sheet یا همون برگه تقلب معروفه، کلیه دستورات اساسی هر زبان رو در یکی دو صفحه بیان کرده . برای دانلود برگه های تقلب هر زبان روی لینک های زیر کلیک کنید.
ASP.NET Basics Cheat Sheet
C# 2005 Language Basics Cheat Sheet
Visual Basic 2005 Language Basics Cheat Sheet
Visual Web Developer 2005 Express Edition Toolbar and Menus Cheat Sheet
Visual C# 2005 Express Edition Toolbar and Menus Cheat Sheet
Visual Basic 2005 Express Edition Toolbar and Menus Cheat Sheet
mohammad moradi
mohammad moradi
Admin
Admin

تعداد پستها : 220
تاريخ التسجيل : 2009-10-31

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

سری مقالات mohammad_moradi - صفحة 2 Empty WinFX : مدل بعدی برنامه نویسی ویندوز در دات نت

پست  mohammad moradi الخميس نوفمبر 19, 2009 12:15 am

Microsoft در حال معرفی محصولات گسترش سیستم عامل جدید ویندوز میباشد. چند روز گذشته مایکروسافت امکان دانلود رایگان کاتالوگ تکنولوژی ویستا در ژانویه را برای همگان فراهم کرده تا برنامه نویسان بیشتر با محیط و ابزار های طراحی ویندوز جدید آشنا شوند .
مایکروسافت WinFX را بعنوان مدل بعدی برنامه نویسی ویندوز معرفی نمود . WinFX تکنولوژی دات نت مایکروسافت را با ابزار های جدید و راحت تر در برقراری ارتباط با اینترنت و دسترسی به اطلاعات ترکیب میکند و در اصل شامل یک سری API و Class Library و کامپوننت های آماده برای طراحان است . WinFX بخشی از ویندوز ویستا خواهد بود و همچنین با ویندوز xp و 2003 سرور نیز کار خواهد کرد.(winFX بر روی نسخه های بتای ویستا کار نخواهد کرد ). ارائه این ابزار روی نسخه های کنونی ویندوز باعث رشد این تکنولوژی قبل از ارائه نهایی ویندوز ویستا میگردد .
WinFX در راستای سیاست های مایکروسافت ، سعی بسیاری در بکار گیری تکنولوژی XAML دارد که مخفف eXtensible Application Markup Language میباشد . همچنین مایکروسافت درنظر دارد تا استفاده از روش طراحی XML-Based را در بین شرکت های نرم افزاری جا بیندازد ودر همین راستا این تکنولوژی را در ویندوز ویستا با تمام قدرت پشتیبانی میکند
mohammad moradi
mohammad moradi
Admin
Admin

تعداد پستها : 220
تاريخ التسجيل : 2009-10-31

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

سری مقالات mohammad_moradi - صفحة 2 Empty RSS چیست ، چگونه یک RSS بسازیم ؟

پست  mohammad moradi الخميس نوفمبر 19, 2009 12:19 am

RSSبرای تبادل اطلاعات کوتاه مانند لینک ها و سرتیتر مقالات ابداع شد و به کاربران اجازه میدهد تا متون کوتاه خبری و لینک های سایت هایی که RSS دارند را بصورت سریع مرور کنند .
RSS مخفف Really Simple Syndication میباشد که بشما اجازه میدهد محتویات سایت خود را دسته بندی کرده و با یک فرمت سریع و استاندارد تیتر مقالات و اخبار سایت خود را در دسترس دیگران قرار دهید. فرمت فایل های RSS همان XML است. و بصورت اتوماتیک آپدیت میشود.
بدون وجود RSS کاربران باید هر روز سایت شما را چک کنند تا بتوانند از تازه های سایت شما باخبر شوند . اما با این تکنولوژی کاربران RSS چندین سایت را در یک برنامه RSS aggregator (یا RSS خوان) در کنار هم می بینند و تایتل نوشته های اخیر سایت شما را بدون مراجعه به سایت شما می بینند .
RSS برای چه سایت هایی مناسب است ؟
اگر سایت شما مثلا 6 ماه یکبار یا سالی یکبار بروز می شود ، طراحی خروجی RSS برای آن مفید نخواهد بود . RSS برای سایت هایی مناسب است که مرتبا بروز رسانی می شوند . مانند وبلاگ ها ، سایت های خبری و ...
تاریخچه ای از RSS : بد نیست بدانید که طراحی اولیه RSS توسط Dave Winer انجام پذیرفت و شرکت نت اسکیپ و O'Reilly از حامیان پیشرفت آن بودند. نسخه های معروف آن 0.91 و 1.0 و 2.0 است . ( RSS نسخه 1 بدلیل استفاده از استاندارد RDF پیچیده تر و سخت تر از دوتای دیگر است).
یک مثال از فرمت RSS : فایل های RSS از گرامر دستوری ساده ای استفاده می کنند:




http://www.macromediax.com
macromediax Tutorials



http://www.macromediax.com/rss
RSSآموزش ساخت





اولین خط دستور فوق xml declaration است که نسخه XML و encoding صفحه را مشخص میکند. خط دوم المنت RSS و نسخه آنرا مشخص میکند. در خط سوم تگ قرار دارد . سه خط بعدی تایتل صفحه را با لینکش تعریف میکنند . 5 خط بعدی تگ می باشد . این تگ همان چیزی است که شما میخواهید آنرا در RSS خود نشان دهید . شما می توانید چندین تگ item پشت سر هم قرار دهید. دو خط انتهایی نیز تگ های باز را میبندد.

RSS در اصل بیانی متفاوت ازXML میباشد و چون وجود خود را از XML دارد باید هنگام ساخت آن به نکات زیر توجه داشته باشید :
• تمام المنت های XML باید تگ بسته داشته باشند.
• تگ های xml به کوچکی و بزرگی حروف حساس هستند
• تودرتو قرار دادن المنت های xml باید بصورت کاملا صحیح انجام شود.
• خواص تگ ها حتما باید داخل علامت "نقل قول" قرار گیرد .
• نحوه نوشتن کامنت در RSS شبیه HTML است :

توضیحاتی درباره تگ
توضیحاتی درباره تگ


پوبلیش نهایی RSS سایتتان: کد های خود را که نوشتید با فرمت rss.xml روی سایت خود قرار دهید و آدرس آنرا با عنوان RSS روی صفحات سایتتان قرار دهید . حالا سایت شما هم خروجی RSS. دارد
mohammad moradi
mohammad moradi
Admin
Admin

تعداد پستها : 220
تاريخ التسجيل : 2009-10-31

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

سری مقالات mohammad_moradi - صفحة 2 Empty RSS چیست ، چگونه یک RSS بسازیم ؟

پست  mohammad moradi الخميس نوفمبر 19, 2009 12:58 am

RSSبرای تبادل اطلاعات کوتاه مانند لینک ها و سرتیتر مقالات ابداع شد و به کاربران اجازه میدهد تا متون کوتاه خبری و لینک های سایت هایی که RSS دارند را بصورت سریع مرور کنند .
RSS مخفف Really Simple Syndication میباشد که بشما اجازه میدهد محتویات سایت خود را دسته بندی کرده و با یک فرمت سریع و استاندارد تیتر مقالات و اخبار سایت خود را در دسترس دیگران قرار دهید. فرمت فایل های RSS همان XML است. و بصورت اتوماتیک آپدیت میشود.
بدون وجود RSS کاربران باید هر روز سایت شما را چک کنند تا بتوانند از تازه های سایت شما باخبر شوند . اما با این تکنولوژی کاربران RSS چندین سایت را در یک برنامه RSS aggregator (یا RSS خوان) در کنار هم می بینند و تایتل نوشته های اخیر سایت شما را بدون مراجعه به سایت شما می بینند .
RSS برای چه سایت هایی مناسب است ؟
اگر سایت شما مثلا 6 ماه یکبار یا سالی یکبار بروز می شود ، طراحی خروجی RSS برای آن مفید نخواهد بود . RSS برای سایت هایی مناسب است که مرتبا بروز رسانی می شوند . مانند وبلاگ ها ، سایت های خبری و ...
تاریخچه ای از RSS : بد نیست بدانید که طراحی اولیه RSS توسط Dave Winer انجام پذیرفت و شرکت نت اسکیپ و O'Reilly از حامیان پیشرفت آن بودند. نسخه های معروف آن 0.91 و 1.0 و 2.0 است . ( RSS نسخه 1 بدلیل استفاده از استاندارد RDF پیچیده تر و سخت تر از دوتای دیگر است).
یک مثال از فرمت RSS : فایل های RSS از گرامر دستوری ساده ای استفاده می کنند:




http://www.macromediax.com
macromediax Tutorials



http://www.macromediax.com/rss
RSSآموزش ساخت





اولین خط دستور فوق xml declaration است که نسخه XML و encoding صفحه را مشخص میکند. خط دوم المنت RSS و نسخه آنرا مشخص میکند. در خط سوم تگ قرار دارد . سه خط بعدی تایتل صفحه را با لینکش تعریف میکنند . 5 خط بعدی تگ می باشد . این تگ همان چیزی است که شما میخواهید آنرا در RSS خود نشان دهید . شما می توانید چندین تگ item پشت سر هم قرار دهید. دو خط انتهایی نیز تگ های باز را میبندد.

RSS در اصل بیانی متفاوت ازXML میباشد و چون وجود خود را از XML دارد باید هنگام ساخت آن به نکات زیر توجه داشته باشید :
• تمام المنت های XML باید تگ بسته داشته باشند.
• تگ های xml به کوچکی و بزرگی حروف حساس هستند
• تودرتو قرار دادن المنت های xml باید بصورت کاملا صحیح انجام شود.
• خواص تگ ها حتما باید داخل علامت "نقل قول" قرار گیرد .
• نحوه نوشتن کامنت در RSS شبیه HTML است :

توضیحاتی درباره تگ
توضیحاتی درباره تگ


پوبلیش نهایی RSS سایتتان: کد های خود را که نوشتید با فرمت rss.xml روی سایت خود قرار دهید و آدرس آنرا با عنوان RSS روی صفحات سایتتان قرار دهید . حالا سایت شما هم خروجی RSS. دارد
mohammad moradi
mohammad moradi
Admin
Admin

تعداد پستها : 220
تاريخ التسجيل : 2009-10-31

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

صفحه 2 از 3 الصفحة السابقة  1, 2, 3  الصفحة التالية

بازگشت به بالاي صفحه


 
صلاحيات هذا المنتدى:
شما نمي توانيد در اين بخش به موضوعها پاسخ دهيد